Naised räägivad: millised mehed meile siis tegelikult meeldivad?

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Küsisime Eesti naistelt, milline on üks õige mees. Kas ta peab meeldima kõigile või olema pigem nagu tšillipipar – selline, mis ei saagi igaühe maitse järgi olla. Millised mehed meeldivad Eesti naistele?

«Tark, aga mitte üle õppinud. Viisakas, aga mitte lipitseja. Attitude’iga, aga mitte ülbe tõbras. Soe, aga mitte eidelikult emotsionaalne. Hinges ja voodis vabameelne. Mees peab julgema öelda, et armastab oma ema, mind ja kutsikaid. Kui ei oska paigaldada lükanduksi, siis oskab kutsuda spetsialisti, kes selle ära teeb. Visuaalsest küljest on mul ükskõik, kas ta on minupikkune või megapikk, blond või brünett, aga tal peavad olema terved hambad. Ja mees peab hästi lõhnama, kas siis parfüümi, seksi, äsjase trenni või päikese järele. Ja peab mind jumaldama.» (Triin, 31)

«Peab suutma vahet teha erinevatel tööriistadel. On veidi õudne, kui ikka kirvega klaasiliistu naelu paika peksta üritatakse. Peab suutma välja öelda, kui mõni riietusese, mis minu arvates on megaseks, tuleks tegelikult pigem kremeerida. Söögivalmistamise ja kodumasinate elementaarne kasutusoskus on kohustuslik. Igasuguste majapidamistööde juures ei passi, näpp p-s, vaid liigutab vabatahtlikult tolmuimejat / lappi / kulpi vms.» (Katre, 30)

«Mees peab olema avatud meelega ja julge. See tähendab: üle saama oma hirmudest ja eelarvamustest. Teooria ja praktika tootmine peavad tasakaalus olema. Õudne, kui mees muudkui vaikib ja ehitab. Õudne, kui mees muudkui targutab, aga haamrit kätte ei võta. Seda saab mees ka ise kontrollida – kui tundub, et juttu on juba rohkem kui tegusid, siis jäägu vait. Välisest küljest: ega ei saa ju valida, mida see taat sulle jaganud on, aga enese eest hoolitseda saab ikka. Olgu, oled näiteks keskeale lähenev mees, lapsed suured, laste ema läinud, hambad läinud, juuksed läinud… Aga tahaks elada veel… Tõmba pea nulli, pane kas või proteesid suhu kui raha peenemaks operatsiooniks ei jagu, käi tiir näohoolduses ja maniküüris ning läheb rabamiseks! Mulle ongi just vanemad härrasmehed hakanud sümpatiseerima, nende elukogemus ning hoopis tšillim ja härrasmehelik suhtumine on suur trump.» (Maria, 32)

«Täielikult out on madalalaubalised mühakad, kes ei tunne viisakusväljendeid, on rassistid, homofoobid või löömavennad. Inimene peab olema intelligentne, rahumeelne ja hooliv. Mulle on oluline, et mees ütleb, mida mõtleb, on mind valmis kuulama – aga mitte vaid mühatamise saatel, vaid et ta ka vestleb, selgitab, miks ta arvab millestki nii nagu ta arvab. Mees peab oskama tunnistada, kui ta on eksinud ja vabandama, kui vaja. Välimusega on nii ja naa: pikkus mind ei kõiguta, sixpack ei eruta, aga lodevalt pekine on võigas vaatepilt.» (Piret, 31)

«Hädisus hakkab mulle kohutavalt vastu. Kui pidevalt käib halisemine, kuidas kõik on halvasti ja et ka selle augu on keegi just tema häirimiseks siia maasse kaevanud, siis ma jooksen kiiresti teises suunas.» (Tiina, 33)

«Piisavalt iseseisev, et minu eest hoolt kanda, aga ei lämmata mind sellega, et ma olen tema esimene prioriteet. Peab oskama hästi pidu panna, aga samas oskab ka kodus mingeid asju nokkida – need võivad vabalt olla arvutimängud, peaasi, et ma saaks ka omaette olla ja asju teha. Muidu peaks olema alfa. Piisavalt enesekindel, et seda ei peaks tõestama. Saaks nädal aega metsas hakkama, oskaks remonti teha jne. Mees võiks olla selline, kes oskab utalitaarses võtmes minu heaolu nimel pürgida, nt insener või bioloog vms.» (Kati, 24)

«Intelligentne, haritud, ambitsioonikas (mitte mingi «mulle piisab sellest, kui töötan vanemate firmas jooksupoisina»), humoorikas, hoolitsetud välimusega (mees peab oskama end riietada, see ei ole nii keeruline!), võiks teha vahet kruvikeerajal ja mutrivõtmel ning osata nendega midagi peale hakata. Samas, kuna ma olen kultuuriinimene, võiks midagi teada ka kultuurist kui sellisest, olema avatud meelega ja elu suhtes uudishimulik. Alati, kui neid omadusi ritta sean, püüan ka mõelda, mis mul endal on pakkuda, et asi oleks tasakaalus. Eks ma pisut töötan selle kallal:)» (Kristiina, 23)

«Üks õige mees peab pikk ja tugev olema! Alla 190 sentimeetri ei saa löögilegi! See kriteerium on mul vist 15. eluaastast alates ja isiklik abikaasa on 196 sentimeetrit:) Aga muidu: õige mees peab olema julge, töökas, hoolitsetud, seisma oma pere eest, hakkaja, ambitsioonikas ja hea huumorimeelega. Ja ta ei tohiks kunagi kanda kombinatsiooni sokid+sandaalid. Ma olen klassika austaja, mees peab olema ikka see, kellele alt üles vaadata, nii füüsiliselt kui vaimselt. Ehk siis mees peaks olema kalju, kellele / millele naine saaks alati toetuda.» (Triin, XX)

«Huumorimeel, intelligents ja empaatiavõime. Muust saan mööda vaadata.» (Liis, 29)

«Õige mees paneb naise end tundma kuningannana! Lilled, komplimendid, koos väljaskäimised, kallistused, musid… Kui naine tunneb end väärtustatuna, siis ei huvita teda ei mehe raha, auto ega muu materiaalne, vaid hingeline energia.» (Agnes, 34)

«Ta on alati minu poolt ja lojaalne. Näeb välja. Ei pea omama doktorikraadi, aga arukas võiks olla (see välistab ka suurema osa igasugu –foobidest). Asjalik: ses suhtes, et ei pea olema kuldsete kätega meistrimees, aga peab teadma, kuidas asjad käivad, et siis kas teha ise või organiseerida tegemine.» (Virge, 36)

«Peab seadma mu esikohale, alati! Peab olema huvitav. Armas naeratus ei tee paha. Aastad muudavad eelistusi. Kolm aastat tagasi ma poleks aimanudki, et mu meheideaaliks võiks olla mõne ülikoolikraadiga praegune doktorantuuritudeng, kes on profitasemel löökriistademängija, muuseas flambeerib virsikuid ja mousse au chocolat valmib mängleva kergusega… Teab, mis on hea seks. Mulle väga meeldib, kui inimesel on oma eesmärgid ja sihid – ei ole nagu mingi takjas, kes pidevalt kutsikasilmadega alt üles vahiks ja teenrirollis passiks.» (Kadri, 30)

«Minu nõuded mehele on tegelikult täpselt sellised nagu kõikidele inimestele, hoolimata soost. Arukas peab olema, tegutsema peab, hoolima peab, mõtlema peab. Kui midagi ei oska, siis tuleb osata teenust osta. Professioon peab olema, ehk siis midagi, mis meeldib üle kõige maailmas. Peab nägema suurt pilti. Peab olema avatud ja elust huvitatud – ja elu armastama. Peab austama inimesi, eriti endast vanemaid ja kogenumaid, peab olema viisakas. Peab oskama väikestest asjadest rõõmu tunda. Tööd peab tegema, ükskõik kui palju teenides, aga tööd peab tegema. Visuaali osas – peab enda eest hoolitsema, olema puhas ja riides vastavalt olukorrale. Peab mõistma eetika olemust ja piire. Peab oskama igasuguseid piire nihutada :) Peab olema aus, eriti enda vastu. Sporti peab tegema. Esiteks, nii elad kauem oma ideaalset elu ja teiseks, oled tugevam, kui on vaja näiteks midagi rasket (eelkooliealist last või diivanit) vedada.» (Kristel, 33)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles