Koos naermine võib määrata, kui pikaks ajaks te kokku jääte

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhja-Carolina ülikooli teadlased tegid kindlaks, et kallimaga koos naermine võib reeta, kas ja kui kauaks te kokku jääte.

Pole kahtlustki, et naermine mõjub inimesele väga hästi. Kuid nüüd on teada veel midagi: kallimaga koos naermine aitab teievahelist sidet tugevamaks muuta ja kindlustab, et te olete veel pikka aega koos, kirjutab Time.com.

Põhja-Carolina ülikooli psühholoog Laura Kurtz oli juba mõnda aega tundnud huvi selle vastu, kuidas mõjutab paarisuhet see, kas ja kui tihti partnerid koos naeravad. «Kindlasti on paljudel olnud hetki, kui nad ise puhkevad naerma, kuid nende partner istub täiesti vaikselt,» sõnas Kurtz. «Ühel hetkel taipame, et naerame üksi ja hakkame mõtlema, mis partneril viga on, või mis on meil endil viga ning mida see meie suhte kohta ütleb.»

Kurtz palus keskmiselt neli aastat koos olnud paaridel rääkida kaamera ees, kuidas nad kohtusid. Samal ajal mõõtsid tema meeskonnaliikmed seda, kui sageli partnerid naersid ja kas nad naersid koos või mitte. Kõigil inimestel paluti täita ka küsimustik, mis puudutas partnerite lähedust.

«Üldiselt selgus, et partnerid, kes naeravad koos, on paremas suhtes,» sõnas Kurtz. «Võib öelda, et jagatud naer tõstab suhte kvaliteeti.»

Uuringust selgusid veel mõned huvitavad faktid: naised naeravad rohkem kui mehed, kuid meeste naer on nakkavam. Kui mees hakkab esimesena naerma, suureneb tõenäosus, et ka naine hakkab sellest ajendatult naerma.

Naermine pakub partneritele ka tuge: koos naernud partnerite sõnul tunnevad nad, et on kallimaga lähedasemad ja et kallima toetab neid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles