Miks muutuvad punase vaiba kleidid üha napimaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Nicki Minaj, FTA Twigs, Gigi Hadid.
Vasakult: Nicki Minaj, FTA Twigs, Gigi Hadid. Foto: SCANPIX

Pärast kõrgmoenädalat võib kuulda paljusid naisi kurtmas, et reaalses elus ei kannaks ükski inimene neid riideid, mis moe-show’del lavalaudadele jõuavad. Kui aga vaadata erinevate auhinnagalade galeriisid, võib näha, et üsna paljud naised võtavad eeskuju kõrgmoenädalatest.

Kuidas muidu selgitada neid kleite, mida tuntud naised armastavad punasel vaibal kanda? Kleite, mille tegemiseks pole just kuigi palju kangast tarvis, sest need paljastavad üsna palju keha, kirjutab Elle.

Hiljuti toimus MTV auhindade jagamine ja erinevaid galeriisid vaadates võib öelda, et sel aastal on oma ihu paljastamine endiselt väga moekas. Samas pole see midagi uut – Cher kandis juba 1974. aastal Met Gala üritusel kleiti, mis oli üsna paljastav.

2000. aastal võis Grammyde jagamisel näha Jennifer Lopezil erakordselt suurt dekolteed ja 2012. aasta Oscarite jagamisel paljastas Angelina Jolie uhkelt oma jalgu. Neid näiteid on palju, kohati tundub, et isegi liiga palju.

Rita Ora MTV auhindade jagamisel (AP/Scanpix).
Rita Ora MTV auhindade jagamisel (AP/Scanpix). Foto: AP / Scanpix

Aastaid on populaarsust kogunud ka «alasti kleit» – kleit, mis paljastab keha nii palju kui vähegi võimalik. Selle kleidiga on kaetud vaid väga intiimsed piirkonnad.

Üha enam tundub, et auhinnagaladel ei pöörata tähelepanu moele, vaid hoopis sellele, et riietus tooks kandjale võimalikult palju tähelepanu (ja pole isegi oluline, kas see tähelepanu on positiivne või negatiivne). Ja mida rohkem ihu paljastada, seda suurema skandaali see ju tekitab ning pälvib kahtlemata kõigi fotograafile tähelepanu. 

MTV auhindade jagamisel kandis kõige skandaalsemaid rõivaid õhtujuht Miley Cyrus (Scanpix).
MTV auhindade jagamisel kandis kõige skandaalsemaid rõivaid õhtujuht Miley Cyrus (Scanpix). Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles