Miks murravad paljud pereisad truudust lapsehoidjaks palgatud naistega?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sel aastal lahutasid oma kümme aastat kestnud abielu Jennifer Garner ja Ben Affleck. Põhjuseks oli väidetavalt see, et Affleckil oli suhe pere lapsehoidjaga. Lauljanna Gwen Stefani teatas hiljuti, et ka tema abielu Gavin Rossdale’iga on lõppemas. Põhjuseks samuti see, et mehel oli kõrvalsuhe lapsehoidjaga. Miks on lapsehoidjad pereisade silmis niivõrd ahvatlevad?

Miks tahavad jõukad ja kuulsad inimesed taga ajada neid, kelle nad on enda alluvusse palganud? Miks on alluva võrgutamine niivõrd erutav? YourTango tõi välja mõned võimalikud põhjused, miks murravad pereisad truudust just lapsehoidjatega.

1. Paljudes seksuaalfantaasiates on domineerimine ja allumine väga olulisel kohal

Sellisel positsioonil olevad naised on tavaliselt noored, vallalised ja neil võib esineda majanduslikke raskusi. Nad võivad tunda tõmmet võimsate meeste poole.

Üks Ben Afflecki sõber tunnistas anonüümselt, et Affleck kohtus oma lapsehoidjaga peamiselt hotellis. Lapsehoidja sõbranna kinnitas, et naise jaoks oli tegemist reaalse suhtega.

Kuna ka seksikas teenijanna on tegelaskuju, kes mängib sageli peaosa paljude meeste fantaasiates, siis võib järeldada, et alluv naine on kiusatus, millele mehed ei suuda vastu panna. Samas tekib küsimus, miks ei võiks mehed neid fantaasiaid ellu viia oma abikaasaga? Miks mitte soetada sekspoest kelmika teenijanna kostüüm ja pakkuda naisele välja, et teete täna õhtul magamistoas midagi uut?

2. Raha ja võim näitavad staatust

Võib-olla vaatavad mõjuvõimsad mehed naisi kui kompvekke: «Oh, see näeb hea välja – ma võtaks selle!» Kuigi erinevatesse klassidesse kuulumisest ei räägita enam nii palju kui aastakümneid tagasi, on siiski ühiskonnas jõukamaid ja vaesemaid inimesi ning jõukamatel on teatavasti rohkem valikuvõimalusi. Kuulsa mehe ees langevad ilmselt paljud naised põlvili ja kindlasti on ka naisi, kelle jaoks on mõjuvõimas mees äärmiselt erutav tegelane.

3. Riskimine on väga erutav

Pahandustesse sattumine võib vahel väga lõbus olla. Keelatud vilja maitsmine on erutav ja ka suur julgustükk. Samas võib ahvatlusi olla väga palju, kuid see ei tähenda, et me peaksime neile kõigile anduma. Inimene on võimeline oma tegevust kontrollima, petmise puhul ei saa keegi väita, et «see lihtsalt juhtus». Miks ei suuda aga mõned mehed end kontrollida?

4. Petmine tähendab võimu ja võimalusi

Uuringud on näidanud, et inimesed ei pruugi petta sugugi sellepärast, et nende abielu või suhe ei pakuks neile rahuldust. Paljud petavad lihtsalt seetõttu, et neil avaneb selleks võimalus. Näiteks Tiger Woodsil oli petmiseks väga soodne võimalus – ta tegutses valdkonnas, kus teda ümbritsesid peamiselt mehed, kes ei vaadanud petmisele alati viltu ja võisid tema jaoks isegi armukese leidmise lihtsamaks muuta.

Võimalik, et keskklassi pereisad petavad sama palju kui tuntud näitlejad või sportlased, kuid sellest lihtsalt ei räägita nii palju. Samas tuleb tunnistada, et jõukatel ja mõjuvõimsatel meestel on valikuvõimalusi rohkem, sest nad ei sõltu majanduslikus mõttes oma naistest. Nad ei pea muretsema sellepärast, kust või millal tuleb järgmine söögikord.

5. Me eristame häid tüdrukuid halbadest, abikaasasid tüdruksõpradest, alluvaid ülemustest

Halbu tüdrukuid, armukesi ja alluvaid nähakse seksuaalsete objektidena, samas kui abikaasade üle visatakse tihtipeale nalja. Abikaasad peaksid olema truud naised, kes ei peta kunagi oma mehi. Tegelikult on ju loogiline, et mõlemad abikaasad on truud, mitte ainult naised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles