Kuidas elada üle esimene tööpäev pärast puhkust?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast lõõgastavat puhkust on väga raske tööle naasta. Puhkus jääb tihti liiga lühikeseks ja keeruline on töörutiini uuesti sisse elada. Mida sellises olukorras teha?

Kuigi alati tahaks veel puhata, siis üks hetk tuleb kahjuks ikka tagasi argiellu sukelduda. Genius Beauty annab nõu, kuidas elada üle esimene tööpäev pärast puhkust:

1. Kirjuta plaan ja järgi seda

Kirjuta nimekiri asjadest, mida on kindlasti vaja esimestel tööpäevadel teha. Kui on raske keskenduda, siis võib plaan olla suureks abiks. Sea omale eesmärk ja ürita kõik nimekirjas olevad asjad tehtud saada.

2. Võta tööle süüa kaasa

Töö ajal võib väikeste vahepalade söömine mõjuda väga lõõgastavalt. Võta kontorisse kaasa veidi magusat ja jaga seda oma kolleegidega. Räägi töökaaslastele oma puhkusest ja nautige heade asjade söömist.

3. Kuula muusikat

Muusikaga saab alati muuta atmosfääri meeldivamaks. Pane võimalusel töö ajal kõrvaklapid pähe ja kuula oma lemmiklugusid. Kui oled uimane, siis eelista energilisemaid laule.

4. Unista järgmistest puhkustest

Kõikidele inimestele meeldib rääkida oma puhkuseplaanidest. Arutage koos kolleegidega, mida plaanite järgmise puhkuse ajal teha. Mõelge koos töökaaslastega häid mõtteid ja põnevaid sihtkohti, kuhu tulevikus reisida võiks.

5. Mine pikemale lõunale

Mine pikemale lõunale ja ürita pausi ajal võimalikult palju lõõgastuda. Võimalusel mine välja jalutama ja ürita mõtted töömuredest eemale saada.

6. Tee õhtuks plaane

Tee pärast tööd midagi toredat. Kui sul on õhtuks plaanid, siis läheb tööpäev kiiremini ja on midagi, mida oodata.

7. Ära mine esmaspäeval tööle

Võimalusel ära naase tööle nädala esimesel päeval. Kui lähed pärast puhkust uuesti tööle nädala sees, siis on töönädal lühem ja nädalavahetus tuleb kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles