Naine kurdab: mees tunnistas, et ma ei eruta teda enam. Mida teha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Olen mehega koos olnud 26 aastat ja mulle tundub, et me oleme suutnud kenasti oma voodielu hoida. Aga eelmisel nädalal tunnistas ta, et kuigi ta armastab mind endiselt, ei eruta ma enam teda. Tema sõnul pole see minu süü, me oleme lihtsalt kasvanud perekonnaks ja pole enam kallimad. Ta ütles, et seda ei saa muuta, aga ma ei usu teda,» kurdab üks õnnetu naine.

Tema küsimusele vastab Daily Maili suhteekspert Rowan Pelling.

«Raske on kuulda oma kallima suust midagi nii ausat. Meis endis tekitab erutava ja atraktiivse tunde see, kui me teame, et mõjume samamoodi teistele. Kui aga kallim ütleb, et sa ei eruta enam teda, siis on oluline osa teie voodielust välja lülitatud.

Selles pole aga midagi ebatavalist, et pikaajalises suhtes esineb vaiksemaid perioode. Ent kui üks partneritest keeldub lähemalt uurimast, milles võib asi olla, siis on vähe lootust, et saate oma armuelu endisel kujul taastada.

Probleem on ilmselgelt sinu abikaasas. Ainuke viis probleemi lahendamiseks on välja selgitada, miks ta on nii kindel selles, et olukorda ei anna muuta. Esimese põhjusena võib pähe tulla see, et tal on silmapiiril keegi uus. Peaksid temalt ausalt küsima, kas tema tähelepanu on võitnud teine naine, sest siis saad kindlalt teada, et asi pole iha kadumises, vaid hoopis selles, et tema iha on suunatud mujale.

Kui ta eitab teise naise olemasolu, siis tasuks uurida teisi võimalikke põhjuseid. Võib-olla on tema libiido langenud või tal esineb erektsiooniprobleeme.

Teil mõlemal peab olema soov uuesti oma kireleeki põlema süüdata. Mõned inimesed on valmis pärast 50. või 60. sünnipäeva aktiivsest voodielust loobuma, kuid see võib mõjuda nende partnerile muserdavalt. 

Abikaasa peab mõistma, et tema ühepoolne otsus seab paljud asjad ohtu – ta peab mõistma, et sellise otsusega suureneb võimalus, et eemaletõugatud naine hakkab õnne mujalt otsima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles