Seitse toiduainet, mida võiks iga päev süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Toitumine mõjutab suurel määral meie tervist ja heaolu. Kui tahad elada täisväärtuslikku elu, siis tuleb hoolega jälgida seda, mida igapäevaselt sööd.

Treener ja toitumisspetsialist Tara Zimliki soovitab Allwomenstalk portaalis toiduaineid, mida on kasulik iga päev süüa:

1. Õun

Inglise keeles on ütlemine «an apple a day will keep the doctor away» ehk kui sööd päevas ühe õuna, siis ei pea arsti juurde minema. See vastab tõele, sest õunad parandavad immuunsüsteemi ja hoiavad haiguseid eemal. Lisaks mõjub see hästi seedimisele ja on suurepärane ergutav vahepala.

2. Muna

Paljud tervisliku eluviisiga inimesed söövad iga päev mune, sest need hoiavad kõhu täis ja sisaldavad palju valku. Eriti kasulik on munakollane ja selle pärast tasub alati süüa terve muna ära. Alusta hommikuid omletiga ja päev tuleb kindlasti palju parem.

3. Kaerahelbed

Kaerahelbed sisaldavad palju kiudaineid, mis kiirendavad ainevahetust ja hoiavad kõhu täis. Uuringud on näidanud, et ainult üks kausitäis kaerahelbeid päevas hoiab isusid kontrolli all ja tekitab hea enesetunde. Lisaks vähendab selle söömine südamehaiguste riski.

4. Brokoli

Brokoli sisaldab palju kasulikke toitaineid, mis aitavad ennetada vähki. Seega kosuta ennast iga päev selle tervisliku ja maitsva köögiviljaga! Brokoli valmistamiseks on väga palju erinevaid viise – seda saab keeta, praadida, ahjus küpsetada ja ka toorelt süüa. Selle köögivilja söömine annab kindlasti palju energiat juurde.

5. Mustikad

Kas teadsid, et mustikad sisaldavad väga palju antioksüdante? Just need annavad marjadele sellise sinise värvuse. Mustikad aitavad ennetada südamehaiguseid, vähki, probleeme silmadega ja mälukaotust.

6. Värsked salatilehed

Värsked salatilehed sisaldavad kiudaineid ja kasulikke toitaineid, mis aitavad vähki ennetada. Juba paari päeva pärast tunned ennast paremini, kui sööd mitu korda päevas veidi värsket salatit.

7. Kreeka jogurt

 Kreeka jogurt sisaldab palju kaltsiumit, mis hoiab luud tugevana. Lisaks sisaldab see palju selliseid toitaineid, mis mõjuvad hästi naiste intiimtervisele. Selle pärast peaksid eriti naised Kreeka jogurtit sööma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles