Ülimenukas Instagram – mida, kuidas ja millal postitada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Instagram pole mõeldud kõigile. Instagramis tasuks teistega jagada fotosid, mis on mingil moel ilusad, lahedad, naljakad või inspireerivad ning mis puudutavad kuidagi sind ennast. 

Mida jagada?

Paljudele meeldib Instagramis ka toidufotosid jagada, aga kui sa pole just toiduajakirjanik või -blogija, siis tasuks toidufotosid jagada harva. Ilmselt igaüks oskab ette kujutada, milline näeb välja röstsai helerohelise avokaadoga. See on maitsev suutäis, aga pole mingit põhjust, miks sa peaksid foto sellest üles laadima, kirjutab Vogue.com.

Instagramis võib näha ka pilte, millel on mõni inspireeriv tsitaat, aga sellistel asjadel pole Instagrami asja. Pigem lae need üles Facebooki või veebilehele Weheartit. Muide, uuringud on näidanud, et fotod, millel on näha inimeste nägusid, on Instagramis 38 protsenti populaarsemad kui fotod, kus pole inimesi näha. Mõtle sellele järgmine kord, kui hakkad mõnda fotot teistega jagama.

Millal jagada?

Instagramis tasuks piirduda kolme foto postitamisega päevas. Mõnel juhul võib seda tava ka rikkuda: kui oled ägedal moeüritusel, lahedal reisil või kui sul on sünnipäev. Viisakas oleks jälgida seda, et kui oled ühel päeval postitanud mitu fotot, siis pea järgmine päev veidi vahet – vastasel juhul muutuvad su postitused teistele tüütuks.

Kuidas jagada?

Instagrami aktiivsed kasutajad teavad, et enne foto postitamist saab valida mitmete filtrite vahel. Filtri abil saab muuta foto värve ja heledust. Üldiselt pole vaja filtreid kasutada, aga enamasti annab filter fotole nii mõndagi juurde. 

Üha populaarsemaks on muutunud aga filtrite vältimine. Kui mõne foto all on märksõna #nofilter, siis see peaks viitama sellele, et fotot pole ühegi filtri abil muudetud. 

Märksõnad

Ilmselt oled näinud Instagramis mõnda fotot, mille all on vähemalt kümme märksõna. Tegelikult ei soovitata lisada fotole üle nelja märksõna. Vahel võib ka ise märksõnu välja mõelda (#reedelvõibvabaltvõtta), aga seda vaid juhul, kui selline pikk märksõna aitab selgitada seda, mis fotol toimub. 

Selfid

Üldiselt ei peeta sobivaks Instagrami selfide postitamist, ent on mõned erandid. Näiteks kui sa töötad moevaldkonnas ja tahad teistega jagada mõnda oma riietust, siis on selfi tegemine ja jagamine täiesti normaalne. Teine erand on see, kui oled mõnes väga lahedas kohas või kohtud mõne kihvti inimesega, kellega soovid koos pilti teha. 

Kutsikad ja beebid

Kellele ei meeldiks kutsikad ja beebid. Sellised fotod saavad kindlasti palju positiivset tagasisidet, aga ürita selliste piltide postitamist limiteerida (nt üks nädalas). Kui postitad neid pilte rohkem ja tihemini, siis tüdinevad teised neist ära, kuigi su kutsikas ja/või beebi võivad olla imearmsad.

Asukoht

Pole vahet, kui laheda foto sa tegid, oluline on meeles pidada, et järgmistest kohtadest ei ole sobilik fotosid jagada: meditsiiniasutused, matused, maanteeameti liiklusregistri büroost (kui oled autojuhiluba tegemas või ootamas) jne. 

Paljusid häirivad ka teiste trennifotod, seega võiks ka nende jagamist piirata. Sa ise võid oma trimmis keha üle väga uhke olla, aga teistele võib see mõjuda ärritavalt, kui sa igal hommikul jõusaalist foto postitad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles