Soovitusi, kuidas kulutada kõndides võimalikult palju kaloreid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sulle on jõutreening ja jooksmine vastumeelsed, siis on alati võimalik ka jalutades trenni teha. Soovi korral on kõndides võimalik kulutada üpris palju kaloreid.

Jalutamine on kõige lihtsam viis, kuidas saada rohkem füüsilist tegevust oma päeva. Allwomenstalk annab nõu, kuidas kulutada kõndides võimalikult palju kaloreid:

1. Kõnni ülesmäge

Otsi omale kõndimiseks võimalikult mägine piirkond ja kõnni ülesmäge. Mäest üles kõndimisega kulutad poole rohkem kaloreid kui tavalise jalutamisega. Kui muidu kulutad kolm kilomeetrit kõndides umbes 200 kalorit, siis ülesmäge kõndides kulutad sama vahemaaga 400 kalorit.

2. Tõsta tempot

Hea viis rohkem kalorite kulutamiseks on kiirema tempoga kõndimine. Selle jaoks on hea kuulata samal ajal tempokaid lugusid, et saaksid rütmi saatel hoo sisse.

3. Tööta kätega

Mida rohkem sa oma keha jalutamise ajal liigutad, seda enam kaloreid kulutad. Kui tahad teha jalutamisest intensiivsema treeningu, siis tee jalutamise ajal kätele mõeldud harjutusi. Võid võtta omale isegi hantlid tee peale kaasa.

4. Jaluta üksi

Koos sõbraga võib olla lõbusam trenni teha ja paljud treenerid soovitavad leida omale paremate tulemuste nimel treeningkaaslase. Kuid vahel ei mõju sõbraga koos treenimine hästi − kui jääte jutustama, siis märkamatult teie tempo aeglustub. Üksi muusikat kuulates võib selle pärast jalutamine olla palju tõhusam kui koos kaaslasega.

5. Mine õue

Kui oled harjunud jõusaalis trenažööril kõndimas käima, siis mine parem õue jalutama! Väljas jalutades kulutad kümme protsenti rohkem kaloreid, sest maapind võib vahelduda. Lisaks mõjub värske õhk palju paremini kui jõusaali umbne õhk.

6. Joo vett

Paljud inimesed joovad alles pärast treeningut vett, kuid soovitatav on juua külma vett ka enne kõndima minemist. Tänu sellele on sul rohkem jõudu liikumiseks. Mida kauem sa jalutad, seda rohkem kaloreid kulutad.

7. Mine kaugemale

Kui oled harjunud iga päev kõndima ainult ühte rada ja tahad rohkem kaloreid põletada, siis tasub muuta oma teekond tasapisi pikemaks. Hakka jalutama ühe kilomeetri asemel parem kaks ja muuda oma kõndimisrada aina pikemaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles