Teadlased tegid kindlaks, kes magavad öösiti kõige paremini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased avastasid midagi, mis võib kurvastada suurlinnade elanikke: nimelt leiti, et looduse lähedal elavad inimesed magavad öösiti paremini.

Uuringus osales 245 000 ameeriklast ja selgus, et need, kes elasid loodusele või mõnele veekogule lähemal, magasid paremini kui need, kes elasid loodusest kaugemal, kirjutab Elite Daily.

Uuringu juht ja terviseprofessor Diana Grigsby-Toussaint selgitas, et unepuudust seostatakse vaimse ja füüsilise tervise probleemide ning ülekaaluga. «See värske uuring näitas, et loodusele lähemal olles võib inimeste unerütm normaliseeruda,» lisas ta.

Kõige rohkem saavad looduselähedusest kasu mehed ja üle 65-aastased inimesed, kuid teadlased ei osanud selgitada, miks see just nii on. Uuringus ei pööratud tähelepanu sellele, kas unekvaliteet võib looduses paraneda seetõttu, et seal on puhtam õhk, inimene liigub rohkem ja puutub rohkem kokku päikesevalgusega.

Naiste une kvaliteedi puhul mängis looduse läheduses olemine tunduvalt väiksemat rolli kui meestel. Teadlased pakkusid välja, et asi võib olla selles, et naised kipuvad kodust eemal või looduses olles rohkem muretsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles