25 asja, mida ambitsioonikad naised teevad teistest erinevalt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nad on iseseisvad ja enesekindlad naised, kes liiguvad kindlalt oma eesmärkide poole. Neid ei heiduta takistused, mis elu nende teele paiskab. Mida tasuks ambitsioonikatelt naistelt õppida?

YourTango koostas põhjaliku nimekirja asjadest, mida ambitsioonikad naised teevad teistmoodi.

1. Nad teavad, et positiivsus ja naerunäo tegemine pole üks ja sama asi. Naeratuse teesklemine on üsna meeleheitlik katse midagi varjata, kuid positiivsus tähendab seda, et sind valdab tõeline rahulolu, mis teeb sind rõõmsaks.

2. Nad töötavad, lõbutsevad ja puhkavad palju. Nad teavad, et vahel tuleb ette laisemaid päevi, kuid laisk elu pole nende jaoks vastuvõetav variant.

3. Nad usaldavad iseennast. Sinu sisetunne on see, mida keegi teine ei kuule ega taju. See on see miski, mis paneb sind käituma nii, nagu sina tahad ja õigeks pead.

4. Nad pingutavad. Iseendaga tuleb hästi läbi saada, aga see ei tähenda, et sa peaksid enda vastu kogu aeg hea olema. Vahel peab olema iseenda vanemaks, treeneriks, usaldusisikuks. Vahel tuleb end sundida pingutama nii, nagu sa pole kunagi varem pingutanud.

5. Nad riskivad. Turvalise mugavustsooni sees on üsna raske areneda ja kasvada. Riskimine tuleb igal juhul ainult kasuks.

6. Nad ei hoia lapsepõlve negatiivseid mälestusi endas. Täiskasvanute jaoks on lapsepõlv üsna kauge aeg, ent paljud inimesed ei suuda ka küpses eas mõnda lapsepõlves kogetud asja unustada. Sellel pole mingit mõtet – kui soovid elada õnnelikku elu, ürita mineviku koledused unustada.

7. Nad tahavad sageli kogeda midagi uut. Neile ei meeldi käia mööda juba tuttavaks saanud radu, nad tahavad näha ja kogeda midagi uut.

8. Nad keskenduvad tulevikule. Nad teavad, et tunded mineviku osas ei muutu. Kui keskendud vaid sellele, mis on juba olnud, siis on raske eluga edasi liikuda.

9. Nad kutsuvad oma ellu armastust. Kui sulle tundub, et keegi ei armasta sind, siis muutub kogu su maailmapildi vundament väga õrnaks. Ambitsioonikad naised teavad, et eelkõige tuleb armastada iseennast ja siis armastavad sind ka teised.

10. Neil on pass ja nad kasutavad seda aktiivselt. Ambitsioonikas naine teab, et reisimine pole luksus, see on eneseharimine. Nad on valmis kõvasti tööd rabama selleks, et saaksid mõne reisi jaoks raha kõrvale panna.

11. Nad usuvad, et need, kes kõigele «jah» ütlevad, on ohtlikumad kui vihkajad. Nad oskavad komplimente vastu võtta, aga kui kiituste hulk ületab teatud piiri, satuvad need naised paanikasse. Inimesed teevad ju ohtralt komplimente vaid siis, kui neil on mingi tagamõte, või mis?

12. Nad tahavad tunda, et on maailmaga sünkroonis. Nende väärtushinnangud, maailmavaade, hääl ja tegevused peavad olema omavahel kooskõlas, muidu neile tundub, et nad on vales olukorras.

13. Nad elavad väga laia elu. Mida laiem on su silmaringi, seda lihtsam on sul erinevaid inimesi mõista.

14. Nad ei usu muinasjutte. Muinasjutud on küll ilusad ja maalivad maailmast pastelse pildi, kuid ambitsioonikad naised teavad, et see pole tõeline.

15. Neile meeldib omal käel toime tulla. Nad teavad, et maailmas on kahte sorti inimesi: need, kes paluvad teistelt abi ja heategusid ning need, kes otsivad ise võimalusi, kuidas toime tulla. Nad kuuluvad uhkelt teise kategooriasse.

16. Nad usuvad, et oma elu tasuks teistega jagada alles siis, kui elu on väga hea. Nad elavad täisväärtuslikku ja positiivset elu ning tõmbavad ligi sarnaseid inimesi.

17. Sõprus on nende jaoks enamat kui õhtused napsud baaris või Facebooki sidemed. Ambitsioonikad naised usuvad, et sõbrad on perekond, keda saab ise valida.

18. Nad ei jää loorberitele puhkama ega lase seda teha ka neil, kes neid ümbritsevad.

19. Nad mõistavad, kuidas oma sõnumit tõhusalt edasi anda. Kogemused on näidanud, et kõige lärmakam sõnavõtt ei pruugi olla kõige tugevam. Vahel on võimust tähtsam see, et sõnum oleks edastatud täpselt.

20. Nad paluvad vabandust oma käitumise, aga mitte selle eest, millised nad on.

21. Nad töötavad alati selle nimel, et end paremaks muuta. Neile meeldib end arendada ja nad tahavad muutuda paremateks inimesteks.

22. Iseseisvus ei tähenda nende jaoks seda, et nad ei peaks midagi tegema. Nende naiste jaoks ei tähenda vabadus seda, et nad ärkavad hommikul ilma eesmärgita.

23. Nad oskavad asjadest lahti lasta. Selleks, et muutuda iseenda parimaks versiooniks, peab mõningatest asjadest loobuma.

24. Nad ei luba enda ellu inimesi, kelle jaoks valmistab pühendumine raskusi. Nad lasevad kas uued inimesed ligi või ei lase. Kui lasevad, siis see eeldab täielikku pühendumist nii naise enda kui ka uue tuttava poolt. Kui ei lase, siis rohkem nad seda ei aruta.

25. Nad on tänulikud. Nad on tänulikud võimaluste eest, mis nende elus parajasti on ja mis alles ootavad seda, et neid avastataks. Nad on tänulikud inimeste eest, kes neid ümbritsevad. Kuid peamiselt on nad tänulikud iseenda eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles