Mis on ühist hea seksieluga paaridel?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mis on rahuldustpakkuva seksielu saladus? Kas seda mõjutab paaride toitumine või harjumused enne magamaminekut?

Hiljutisest uuringust selgus, et seksielu kvaliteet sõltub suurel määral suhte dünaamikast. Kui partnerid jagavad omavahel kohustusi, siis on nende seksielu nii emotsionaalselt kui ka füüsiliselt parem, kirjutab Good Housekeeping. Seega on hea seksielu saladuseks harmooniline suhe.

Üllatavalt mõjutab paaride seksielu kõige enam see, kuidas partnerid jagavad lastega seotud kohustusi. Uuringus osales 487 paari ja sealt selgus, et lastega seotud kohustusi võrdselt jagavad paarid olid oma seksieluga tunduvalt rohkem rahul. Suhetes, kus naine peab laste eest rohkem hoolitsema kui mees, ei ole paaride seksielu niivõrd hea.

Uuringust ei jõutud lõplikule järeldusele, miks just laste kasvatamisega seotud kohustused seksielu kõige rohkem mõjutavad. Põhjuseid võib olla mitu: kui üks partner peab lastega rohkem tegelema, siis võib ta olla palju kurnatum kui teine. Samas võib olla põhjuseks see, et lastega vähem tegelev partner ei tunne oma perekonnaga niivõrd lähedast sidet ja see avaldub ka magamistoas. Teadlased tahavad selle põhjuse järgnevate uurimustega välja selgitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles