Kümme levinud unenägu ja nende võimalikud tähendused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Unenäod, nii head kui halvad, võivad aeg-ajalt korduda. Mõni inimene näeb sageli unes lendamist, teine jälle seda, et ta kiirustab tööle ning avastab kontorisse jõudes, et on täiesti alasti. Mida taolised unenäod tähendavad?

Unenäod sünnivad tavaliselt mingi korduva emotsiooni või olukorra mõjul. YourTango tõi välja kümme levinud unenägu ja nende võimalikud tähendused.

Unenägu: sa kukud ega saa sinna midagi parata

Võimalik tähendus: kukkumisel võib olla kaks tähendust. Esiteks võib kukkumine sümboliseerida ärevust sellepärast, et sa ei taha mingist olukorrast või probleemist lahti lasta. See võib sümboliseerida hirmu kontrolli kaotamise või läbikukkumise ees. Kui nii, siis ürita eluga edasi liikuda ja lase asjadel omasoodu kulgeda. Usu, et kõik saab korda. Teine võimalik tähendus on positiivsem. Kukkumine võib sümboliseerida rahulikkust ja seda, et sa lased millestki lahti. Kui see vastab sinu puhul tõele, siis liigu samas tempos edasi. 

Unenägu: oled avalikus kohas alasti

Võimalik tähendus: avalikus kohas alastiolek võib tähendada, et sa oled haavatav kas psühholoogilises, füsioloogilises või emotsionaalses mõttes. Võid tunda, et oled paljastatud ja tunned piinlikkust näiteks ametikõrgenduse, uue olukorra või eesootava avaliku esinemise pärast. Kui nii, siis äkki sa pelgad, et inimesed näevad sinust läbi või avastavad sinu kohta midagi, mida sa tahaksid varjata. Küsi endalt, mis on kõige hullem, mis juhtuks siis, kui inimesed näeksid sinu tõelist palet? Proovi olla avatum ja enda vastu leebem - tõenäoliselt avaldab su tegelik olemus teistele muljet.

Unenägu: oled koolis ja sind ootab ees oluline kontrolltöö - võib-olla on sul raskusi klassi leidmisega või sa pole piisavalt õppinud

Võimalik tähendus: kontrolltöö võib sümboliseerida seda, et sa hindad või analüüsid iseennast (see on levinud unenägu perfektsionistide seas). Sageli on sellised unenäod seotud päriselus esineva stressiga, mida võib põhjustada töö või eesootav sündmus. Sa võid karta seda, et teised kritiseerivad sind või seda, et sul pole kontrolltöö sooritamiseks piisavalt teadmisi. Ürita iseenda ja oma teadmistega rahu teha, ära tee end pidevalt maha. Mõtle, millised ootused oled endale seadnud ja millised ootused võivad teistel olla. Tõenäoliselt pole sinu arvamused kuigi tõesed. 

Unenägu: keegi - koletis, mõrvar - ajab sind taga

Võimalik tähendus: võib-olla tunned end kellegi poolt ähvardatuna ja soovid sellest olukorrast pääseda. Võib-olla põgened millegi eest, mis su elus parajasti toimub. Ürita mõelda, kes või mis sinus sellist tunnet tekitab. Miks sa tajud, et su pea kohal on kogu aeg oht ja sa oled hirmul? 

Unenägu: sa lendad

Võimalik tähendus: lendamine sümboliseerib kontrolli. Peamiselt on sel unenäol positiivne sõnum: sa tunned et, et oled mingist olukorrast vabanenud, sinu käes on kontroll. Asjad langevad iseenesest paika ja see unenägu ütleb sulle, et sa oleksid tugev neil hetkedel, kui elu muutub raskemaks, sest sul on võimalus sammuke edasi astuda. 

Unenägu: su hambad kukuvad suust välja

Võimalik tähendus: selle unenäo tähenduse osas lähevad ekspertide arvamused lahku. Hammaste välja kukkumine võib sümboliseerida hirmu vanaks ja inetuks muutumise ees. Hambaid seostatakse ka võimu, tarkuse ja suhtlemisega, seega see unenägu võib tähendada, et sul on raskusi oma tõeliste tunnete sõnadesse panemisega, sa pole kuigi enesekindel või mingi asi su elus tekitab ärevust. Hammaste kaotus võib tähendada ka muutust. Kui näed seda unes, küsi endalt, millises eluvaldkonnas on sul kõige rohkem raskusi ja ürita mõelda, kuidas neist üle olla. 

Unenägu: sinu lähedane on suremas või surnud

Võimalik tähendus: surm sümboliseerib tavaliselt muutusi, uut algust või millegi lõppu. Kui näed unes, et sõber, pereliige või kallim on suremas, siis see ei tähenda tingimata seda, et nii on see ka päriselt. Pigem tähendab see seda, et su elus leiavad aset emotsionaalsed muutused või sa soovid, et mingi negatiivne asi saaks juba lõpu. Võta seda kui julgustust kindlamalt edasi minna, et sind ootaks ees uus algus. 

Unenägu: oled kusagile teel, aga mingil põhjusel ei jõua sa sihtmärgile lähemale

Võimalik tähendus: kui näed hilinemist unes, siis võib põhjuseks olla see, et sulle tundub, justkui sa jääksid elus mingist olulisest võimalusest ilma. Asi võib olla ka selles, et sind painab ärevus, kuna sa oled omale võtnud liiga palju kohustusi. Võiksid hakata oma päevi asjalikumalt kasutama ja tegelema asjadega, mil on sügavam tähendus.

Unenägu: oled basseinis, meres; lained loksuvad või on tasane vesi

Võimalik tähendus: kui näed unes peegelsiledat veepinda, siis sinus valitseb sisemine rahu ja sa kontrollid oma emotsioone. Kui vesi on aga tormine ja möllav, siis võib miski sinus ebakindlust ja muret tekitada. Sulle tundub, et see asi pole sinu kontrolli all. Ürita pöörata rohkem tähelepanu sellele, mida tunded sulle ütlevad. 

Unenägu: sa ei saa oma keha liigutada

Võimalik tähendus: sa võid olla olukorras, kus sa üritad end liigutada, aga keha ei allu sinu korraldustele. See unenägu sümboliseerib seda, et miski on sinu kontrolli alt väljas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles