Üheksa asja, mida tõeliselt korralikud inimesed iga päev teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas inimesed on sündinud korralikeks või on seda omadust võimalik õppida? Kui tahad muuta oma kodu puhtamaks ja elu kergemaks, siis tasub kuulda võtta professionaalide soovitusi.

Tova Weinstock, tuntud kui «Tidy Tova», peab ennast professionaalseks asjade organiseerijaks. Naine annab Good Housekeepingus nõu, kuidas muuta oma elu kergemaks ja hoida majapidamist korras. Tasub meelde jätta üheksa asja, mida suurepäraselt organiseeritud inimesed iga päev teevad, ja nendest õppust võtta:

1. Voodi korrastamine

Voodi ülestegemine on korralikel inimestel üheks kõige olulisemaks hommikuseks tegevuseks. See paneb aluse organiseeritud elustiilile ja päeva lõpus on hea minna magamistuppa, kus voodi on ilusti korda tehtud.

2. Nimekirja tegemine

Võta hommikul paar minutit selleks, et kirjutada üles oma päevaks seatud eesmärgid. Kui sul on konkreetne nimekiri asjadest, mida on vaja teha, siis tuleb su päev suure tõenäosusega palju produktiivsem. Päeva lõpus on hea tunne, kui oled oma eesmärgid täitnud.

3. Riiete korrastamine

Ära jäta kunagi riideid vedelema! Kui võtad riided seljast ära, siis pane need kohe ilusti kappi või mustapesukasti. Riided võivad tekitada palju segadust, kui need jäetakse lihtsalt vedelema.

4. Nõude pesemine

Kui kraanikauss on määrdunud nõusid täis, siis terve köök tundub räpasena. Juuruta omale sisse harjumus, et pesed päeva lõpus kõik nõud ära ja ei jäta järgmiseks päevaks eilseid kohustusi.

5. Pindade puhastamine

Köögi- ja vannitoapinnad lähevad paratamatult iga päev mustaks. Võta enne magamaminekut paar minutit selleks, et puhastada kõik määrdunud pinnad.

6. Posti sorteerimine

Tühjenda iga päev postkasti ning sorteeri sealt saadud kirjad ja ajalehed. Viska rämpspost prügikasti ja olulised asjad pane sellisesse kohta, kust need vajadusel ilusti üles leiad.

7. Võtmete ärapanemine

Tekita omale spetsiaalne koht, kus hoiad alati võtmeid. Nii ei pea sa pidevalt võtmeid taga otsima ja tead täpselt, kust need leida võid.

8. Taskute ja koti puhastamine

Tühjenda päeva lõpus oma taskud ja kott. Kui sinu kätte on kogunenud prahti, siis viska see ära, et sa ei peaks järgmisel päeval prügi sisse uppuma.

9. Etteplaneerimine

Enne magamaminekut mõtle, mida plaanid järgmisel päeval teha ja valmista selleks vajadusel ette. Paki homseks asjad kokku, et ei peaks selle peale järgmise päeva hommikul aega kulutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles