Tellijale
Suvesupp Tchaikovsky moodi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seekordses Arteri retseptisarjas, kus Eesti 50 parima restorani nimistu esikümne kokad jagavad köögisaladusi, on järg neljanda käes: Tchaikovsky peakokk Vladislav Djatšuk avaldab oma imemaitsva okroška retsepti.
Aastaid Eesti restoranide edetabeli esiviisikusse kuulunud ja Hõbelusika gastronoomiaauhindadega pärjatud Tchaikovsky peakoka Vladislav Djatšuki sellesuvise terrassimenüü üks tähti, suvine külmsupp okroška keefiriga on tõepoolest eriline ega sarnane ühegagi, mis koduköökidest tuttav. Supipõhjas on lisaks kartuli- ja soolakurgikuubikutele maitsestatud sinepiseemneid, leemes keefir koos mullivee ja ürdiõliga. Ka kaunistus on külluslik ja serveerimine teistsugune, pidulikum: Tchaikovskys tuuakse lauale taldrik supipõhjaga, leeme valab kannust juurde kelner.