Suvesupp Tchaikovsky moodi

Britt Rosen
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveterrassil: Vladislav Djatšuk kannust taldrikule keefirileent valamas.
Suveterrassil: Vladislav Djatšuk kannust taldrikule keefirileent valamas. Foto: Tairo Lutter

Seekordses Arteri retseptisarjas, kus Eesti 50 parima restorani nimistu esikümne kokad jagavad köögisaladusi, on järg neljanda käes: Tchaikovsky peakokk Vladislav Djatšuk avaldab oma imemaitsva okroška retsepti.

Aastaid Eesti restoranide edetabeli esiviisikusse kuulunud ja Hõbelusika gastronoomiaauhindadega pärjatud Tchaikovsky peakoka Vladislav Djatšuki sellesuvise terrassimenüü üks tähti, suvine külmsupp okroška keefiriga on tõepoolest eriline ega sarnane ühegagi, mis koduköökidest tuttav. Supipõhjas on lisaks kartuli- ja soolakurgikuubikutele maitsestatud sinepiseemneid, leemes keefir koos mullivee ja ürdiõliga. Ka kaunistus on külluslik ja serveerimine teistsugune, pidulikum: Tchaikovskys tuuakse lauale taldrik supipõhjaga, leeme valab kannust juurde kelner.

«Kuigi erilisemalt serveeritud, on meie okroška ikkagi lihtne ja kerge suvesöök, ilma vorstita,» ütleb Djatšuk. Tema kodus näiteks pandi sellesse külmsuppi tihti keeduvorsti ja see meeldis just lastele. Täiskasvanutele aga maitses rohkem vuti- või kanalihaga variant. Ning kuigi seda külmsuppi võib teha nii keefirist kui ka kaljast, oli tema pere koduköögis selle põhikomponendiks hapukoor, kuhu segati vett ja sinepit. Ilmtingimata oli selles veel keedukartulit, muna, värsket kurki, ja mis põhiline, supp pidi maitserohelisest – tillist, petersellist ja koriandrist – rohetama!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles