Kuidas lahutada abielu võimalikult väärikalt?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lahutusega kaasneb palju negatiivseid tundeid ja abielu lõpetamine tundub suure katsumusena. Kuigi see on ebameeldiv protsess, siis on ikkagi võimalik sellest õnnelikult välja tulla.

Kui tahad, et abielulahutus läheks võimalikult valutult, siis tuleb järgida teatud põhimõtteid. Female First annab nõu, kuidas lahutada võimalikult väärikalt.

1. Sotsiaalmeedia ei ole sinu sõber

Suhte lõppedes ei ole mõistlik seda sotsiaalmeedias kõikidele kuulutada. Väldi igal võimalusel liigset tähelepanu ja jätke oma probleemid enda vahele.

2. Jää rahulikuks

Ükskõik kui halvaks on teievahelised suhted ka läinud, püüa jääda rahulikuks ja väldi vihahooge. Kui olete emotsioonidest tulvil, siis on raske koostööd teha ja asju korralikult läbi arutada. Käitu võimalikult täiskasvanulikult.

3. Väldi segajaid

Mõned inimesed lihtsalt tahavad ennast segada teiste asjadesse. Kindlasti tahavad ka lahutuse ajal paljud inimesed teie suhtesse sekkuda, kuid seda tuleks iga hinna eest vältida. Ära lase kellelgi teisel oma isiklikesse asjadesse sekkuda ning hoia lahutusega seotud üksikasju enda teada.

4. Ära haletse ennast

Lahutuse ajal tekib kiusatus ennast purju juua või üheöösuhet proovida, kuid see ei muuda asja kuidagi paremaks. Võid ennast pärast tunda hoopis üksikumana kui enne.

5. Otsi toetust ainult oma lähedastelt

Usalda ainult oma pereliikmeid ja lähedasi sõpru ning pöördu nende poole, kui vajad toetust. Võõrad inimesed ei anna sulle head nõu ja võivad käituda hoopis pahatahtlikult.

6. Lahutus ei defineeri sind

Abielulahutus ei ole veel maailma lõpp. Sul jäävad endiselt alles sõbrad, perekond, karjäär, lapsed ja hobid. Keskendu neile ja ära lase lahutusel ennast defineerida.

7. Keskendu oma eesmärkidele

Pärast lahutust on sul vaja keskenduda uutele asjadele ja eluga edasi liikuda. Tee nimekiri asjadest, mida tahaksid kindlasti teha ja asu vaikselt oma eesmärke täitma.

8. Ole valmis kompromissideks

Lahutus ei ole võistlus, kus on võitja ja kaotaja. Ole oma endise partneriga sõbralik ja suhelge rahulikult. Ole valmis kompromisse tegema ja vältige teineteise süüdistamist.

9. Võta aega maha

 Mine puhkusele või veeda aega sõpradega. Eemaldu oma praegusest keskkonnast ja veeda lõõgastav nädalalõpp kodust eemal, et saaksid uuelt lehelt alustada.

10. Vii läbi uuenduskuur

Kujunda oma kodu ümber, muuda soengut või mine uude trenni. Muutusi on vaja, et saaksid eluga edasi liikuda ja olla avatud uutele asjadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles