Umbes kolmandik USA noortest on endi sõnul biseksuaalsed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Stewart.
Kristen Stewart. Foto: Admedia, Inc/Byron Purvis/AdMedia/Sipa USA

Kuulsused Miley Cyrus ja Kristen Stewart on öelnud, et nemad ei soovi oma seksuaalsusele silti külge panna. Ja nad pole üksi: üha enam noori mõistab, et seksuaalsuse puhul ei pea valima üht või teist varianti.

Veebileht YouGov küsitles 1000 USA noort seksuaalsuse teemal ja palus neil hinnata, kuhu nad paigutaksid end Kinsey seksuaalsuse skaalal, kus 0 tähendab täiesti heteroseksuaalset ja 6 homoseksuaalset, kirjutab Marie Claire.

Kinsey skaala loodi 1940. aastatel ja paljude hinnangul on see juba aegunud, ent sellest hoolimata annavad selle uuringu tulemused hea ülevaate, kuidas on noorte seksuaalsus muutunud. 

Uuringus osalesid 18–29-aastased noored. 64 protsenti neist vastas, et nemad on ainult heteroseksuaalsed ja kõigest 2 protsenti tunnistas, et nemad on homoseksuaalsed. 29 protsenti noortest paigutas end skaalal kahe äärmuse keskele ning ülejäänud vastasid, et nad pole oma seksuaalsuses kindlad. 

Sellist tendentsi pole täheldatud vaid USAs. YouGov viis sarnase küsitluse läbi ka Suurbritannia noorte seas ning ka sealsetest noortest suur hulk paigutas end hetero- ja homoseksuaalsuse vahele. 

Nooremate vastajate seas esines rohkem seksuaalset vabameelsust. Vanemate inimeste seas tehtud küsitlusest selgus, et vaid kaheksa protsenti 45–64-aastastest paigutaks end Kinsey skaalal 1–5 vahele. 

Nagu loo alguses mainitud, on Kristen Stewart üks neist kuulsustest, kes pole üheski intervjuus kinnitanud, kas ta on biseksuaal või mitte. «Ma usun, et 3–4 aasta pärast on maailmas palju rohkem inimesi, kelle arvates pole tähtis kindlaks teha, kas sa oled gei või hetero,» sõnas ta selle aasta alguses antud intervjuus. «Igaüks võiks lihtsalt oma asja ajada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles