Üha enam võetakse lapsele nime valides eeskuju kuulsustelt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beyonce ja Blue Ivy
Beyonce ja Blue Ivy Foto: Beyonce / Instagram

Mõni aeg tagasi oli väga populaarne lapsele panna kaks eesnime, mis olid sidekriipsuga ühendatud. Praegugi panevad paljud vanemad lastele mitu eesnime, kuid sidekriipsu kasutatakse eesnimede vahel üha vähem. Siiski tundub, et see trend hakkab pöörduma.

Ameerikas on sidekriipsuga nimed kogu aeg üsna populaarsed olnud (nt Mary-Kate, Betsy-Ann jne), kuid Suurbritannias on selliste nimede populaarsuse kasvu täheldatud alles viimasel ajal, kirjutab Daily Mail.

Suurbritannia riiklik statistikaamet avaldas hiljuti iga-aastase lastenimede edetabeli, kus tütarlaste nimedest oli kõige populaarsem Amelia ja poeglaste nimedest Oliver. Üllataval kombel oli nimekirjas ka palju sidekriipsuga eesnimesid. Enam kui 1200 Suurbritannias eelmisel aastal sündinud tütarlast said omale sidekriipsuga eesnime, mis on peaaegu viis korda rohkem kui 2000. aastal. Poiste puhul oli see arv väiksem: kõigest 328 poisslast said omale sidekriipsuga eesnime. 

Selleks, et laps eristuks tuhandetest Ameliatest või Lilydest, panid vanemad tüdrukutele nimeks näiteks Lily-May või Amelia-Rose. Rose on üldse Suurbritannias väga populaarne nimi – eelmisel aastal sai 245 tüdrukut omale nime, kus oli sees ka Rose (muuseas nt Ameerika nimedest inspireeritud Dakota-Rose või Destiny-Rose). 

Arvatakse, et sidekriipsuga nimede populaarsus on tõusnud eelkõige tänu kuulsustele, kes on oma võsukestele pannud topelteesnimesid. Supermodell Kate Mossi tütre nimeks on näiteks Lila-Grace, Johnny Deppi ja Vanessa Paradisi tütre nimeks aga Lily-Rose. 

Jamie Oliveri lastel on kõigil mitu eesnime, kuigi neid nimesid ei ühenda sidekriips. Tema perre kuuluvad näiteks Petal Blossom Rainbow, Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela ja Buddy Bear Maurice. Paljudele on kindlasti eeskujuks olnud ka Beyoncé ja Jay-Z tütre nimi Blue Ivy. 

Kuulsuste laste nimesid jäljendades soovitakse oma lapse nime muuta ainulaadsemaks, kuid ekspertide hinnangul võib see trend hakata peagi vaibuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles