Nüüdisaja naine on pigem vallaline ja õnnelik kui suhtes ja õnnetu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Affleck ja Jennifer Garner lahutavad oma kümme aastat kestnud abielu.
Ben Affleck ja Jennifer Garner lahutavad oma kümme aastat kestnud abielu. Foto: PA/PA Wire/Press Association Images

Näitlejanna Jennifer Garner otsustas lahutuse sisse anda, kui tema kõrvu jõudis järjekordne uudis sellest, et abikaasal Ben Affleckil oli suhe pere lapsehoidjaga. Üks perekonda tundev allikas paljastas ajakirjale People, et Affleck «alahindas tööd ja vaeva, mida abielu nõuab», mistõttu eelistas Garner vallalisestaatust sellele, et elada vaikselt ja õnnetult mehe kõrval edasi.

See on vaid üks näide sellest, et naised on hakanud armusuhetes rohkem häält tõstma. Enam ei usuta seda, et mehest peab kümne küünega kinni hoidma, muidu võidki elu lõpuni jääda vallaliseks. Naised on pigem vallalised ja õnnelikud kui suhtes ja õnnetud, kirjutab Elite Daily.

Abielu lahutamine võib kõigi jaoks olla ettenägematu ja elumuutev sündmus. Sotsioloog Michael Rosenfeld tegi USAs uuringu, millest selgus, et 69 protsenti lahutustest on algatanud naine. Kuigi abielulahutus peaks olema kahepoolne otsus, on naised enamasti need, kes julgevad suud paotada ja probleemidest rääkida. 

Nüüdisaegsed naised soovivad, et abielu oleks meeste ja naiste jaoks võrdsem liit. Kuigi praegusel ajal pole abielludes kohustust mehe perekonnanime võtta, on uuringud näidanud, et näiteks USAs jääb umbes 10 protsenti naistest oma neiupõlvenimega, suurem osa naisi võtab abielludes siiski mehe nime. On ka näiteid sellest, et mees võtab naise perekonnanime – näiteks näitlejanna Zoe Saldana abikaasa –, kuid need on pigem erandid.

Naised teavad, mida nad väärt on, ja nad ei taha enam leppida sellega, kuidas mehed neid kohtlevad. Üha enam naisi lõpetavad suhteid sellepärast, et mees kasutab vaimset vägivalda või tal on probleeme hasartmängude või näiteks alkoholi liigtarbimisega. 

Muutumas on ka suhtumine naistesse ja seksi. Naise sugutung võib olla mehe omaga võrdne, mis tähendab seda, et aktiivse seksuaaleluga naisi ei saa mingil moel pidada litsakaks või lõdvaks. Need naised lihtsalt teavad, mis neile meeldib ja naudingut pakub ning nad ei pelga seda küsida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles