Miks tasuks teha trenniselfisid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt oled sinagi Facebookis või Instagramis näinud pilte, mille mõni tuttav on teinud jõusaali treeningsaalis või garderoobis ning kust vaatab vastu tema ideaalselt vormitud keha. Taolised fotod tekitavad paljudes kadedust ja kerkib esile küsimus, miks peaks üldse keegi endast sellises kohas selfi tegema. Ent tuleb välja, et selleks on vähemalt üks väga hea põhjus.

USA meedia- ja psühholoogiauuringute keskuse esindaja Pamela Rutledge ütles, et meeste ja naiste puhul kehtib kahjuks trenniselfide osas topeltstandard. Kui näiteks näitleja Chris Pratt tegi endast pärast treeningut ilma särgita selfi, sai ta palju positiivset vastukaja. «Kui sama asja teeb aga Rihanna, loobitakse tema pihta sõnu, mida ma parem ei korda,» sõnas Rutledge Cosmpolitanile antud intervjuus. «Ent selfide abil saab inimene haarata kontrolli oma kuvandi üle. Ja kui selfi väljendab tegevust, mille üle sa oled uhke, siis mõjub see väga motiveerivalt.»

Trenniselfil ei pea sugugi kujutama oma kivikõvasid kõhulihaseid. Näiteks Lena Dunhami trenniselfi allkirjaga «(Treening) aitas mul ärevusest üle saada... asi pole pepus, asi on ajus» kogus üle 100 000 meeldimise. 

Rutledge lausus, et trenniselfi on hea moodus, kuidas anda oma treeningu kohta võimalikult palju infot edasi (võrreldes postitusega «Imehea trennipäev!»). Ja kui su eesmärgiks on kaalust alla võtta, siis teiste inimeste kiitused ja julgustus tulevad kindlasti kasuks. Sotsiaalne tugi on ka kaalujälgijate programmis väga olulisel kohal.

Järgmine kord, kui oled trennis, ära pelga endast pilti teha ja ära kritiseeri neid, kes teevad treeningsaalis peegli ees selfisid. See on lihtsalt üks moodus, kuidas oma keha muutumisel silma peal hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles