Teadlased selgitasid välja kõige olulisema näoosa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cara Delevingne.
Cara Delevingne. Foto: Tonya Wise/AdMedia/SIPA/Tonya Wise/AdMedia/SIPA

Mis on see näoosa, mis kohe esimesena inimese juures silma paistab? Kas silmad, suu, nina või hoopis miski muu?

Kuigi loogiline vastus sellele oleks silmad või huuled, siis tegelikkuses on välimuse juures kõige olulisem näoosa kulmud, vahendab Harper's Bazaar. Lisaks silmade kaitsmise funktsioonile väljendavad kulmud palju emotsioone ja annavad näole isikupära.

Viimasel ajal hinnatakse aina rohkem loomuliku välimusega pakse kulme, nagu on modellil Cara Delevingne'il. Selliste kulmude saamiseks on populaarseks muutunud ka kulmupikendused, et need näeksid paksemad välja. Nüüd on teaduslikult välja selgitatud, miks on inimesed nõus kaunite kulmude nimel nii palju vaeva nägema.

Hiljuti Kanadas Lethbridge'i ülikoolis tehtud uuringust selgus, et just kulmud on need, mis võimaldavad inimestel nägusid tuvastada. Uuringu käigus näidati inimestele 25 pilti kuulsustest ilma silmadeta ja 25 pilti kuulsustest ilma kulmudeta. Ilma silmadeta piltidest tuvastati ära 56 protsenti kuulsustest, aga kui inimesel polnud kulme, siis tuvastati ainult 46 protsenti piltidest. Sellest võib järeldada, et kulmud võivad olla näo välimuse juures palju olulisemad kui silmad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles