Kas on võimalik olla kahte inimesse korraga armunud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armukolmnurgad on olnud paljude raamatute ja filmide sisuks. Inimesed tunnistavad tihti, et neil on tunded kahe inimese vastu ühel ja samal ajal.

Kas tegelikkuses on võimalik armastada kahte inimest korraga või on see ainult pettekujutlus? Kliiniline psühholoog Ramani Durvasula seletab, et armastus võib avalduda väga erineval moel ja selle pärast on kahe inimese armastamine ühel ja samal ajal täiesti võimalik, kirjutab Women's Health Magazine.

«Inimesed on väga keerukad olendid ja vahel võivad kahe inimese teatud omadused meid võrdväärselt paeluda,» räägib Durvasula. Kui inimene kasvab ja areneb, siis võib ta märgata, et hindab oma partnerites erinevaid isikuomadusi.

«Külgetõmme on suurel määral bioloogiline nähtus,» seletab Durvasula. Isegi kui oled suhtes, siis võib tekkida võõra inimese vastu seletamatu külgetõmme. Kui otsid suhet ja käid mitme inimesega kohtingutel, siis võid ühel hetkel avastada, et sulle meeldib kaks inimest korraga ja ei oska nende vahel valida.

Armumine on tihedalt seotud aju keemiliste protsessidega – armudes dopamiini ehk õnnehormooni tase suureneb ja tekib seletamatu eufooriatunne. Hormoonid möllavad ja isegi ainult oma silmarõõmu peale mõtlemine muudab õnnelikuks.

Korraga kahte inimesse armumise tõenäosus on kõige suurem siis, kui inimene armastab iseennast. «Kui oled positiivne ja oma elu üle õnnelik, siis oled uutele inimestele ja kogemustele rohkem avatud,» räägib Durvasula. Siis hindad sa ennast rohkem ja armud teistesse kiiremini.  

Mida teha, kui armastad kahte inimest korraga? See võib olla emotsionaalselt väga segadusttekitav periood. Sobiva partneri ratsionaalseks valimiseks soovitab Durvasula teha oma silmarõõmude headest ja halbadest omadustest nimekiri. Seda tehes on oluline olla täiesti aus. «Armudes võib kirg tekitada inimestes illusioone ja panna meid mõtlematult käituma,» räägib kliiniline psühholoog. Õige partneri valimiseks ei ole välja mõeldud valemit – oluline on oma valikuid rahulikult kaaluda ja enne valiku tegemist endas täielikult selgusele jõuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles