Mida võivad kulmud sinu kohta paljastada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kulmude üheks tähtsamaks ülesandeks on silmi kaitsta, kuid peale selle paljastavad kulmud maailmale sinu kohta nii mõndagi. Glamour pani kirja viis asja, mida kulmud võivad reeta.

Missugust keelt sa kõneled. Kas teadsid, et kulmud võivad paljastada, mis keelt sa räägid? Ühes uuringus tehti kindlaks, et kui inimesed rääkisid inglise keelt ja näiteks maori keelt, mida kõneletakse Uus-Meremaal, siis maori keelt rääkides liikusid inimeste kulmud palju aktiivsemalt ja väljendusrikkamalt.

Kas sind saab usaldada. Üks uuring näitas, et kõrge kulmukaarega inimesed on usaldusväärsemad ja arvatakse, et nad on ka uute inimestega suheldes avatumad.

Kas sa oled eneseimetleja või mitte. Cambridge'i ülikooli teadlased leidsid, et liigselt kitkutud ja väga hoolikalt kujundatud kulmud kuuluvad pigem neile, kellel on rohkem eneseimetlejatele omaseid tunnusjooni. 

Kuidas su kilpnääre töötab. Teadlased on kindlaks teinud, et kui kulmud on väga hõredad, siis see võib viidata kilpnäärmeprobleemidele. Kui su kulmud on pigem peenikesed ja hõredad, ei tasu kohe paanikasse sattuda, aga järgmine kord arsti juures käies võid selle kohta lähemalt uurida.

Milline inimene sa oled. Mac Fulfer, kes hakkas nägude lugemise vastu huvi tundma siis, kui sai jälgida, kuidas valiti USAs kohtuistungitele vandemehi, avastas, et kulmud seostuvad teatud isikuomadustega. Näiteks sirgete kulmudega inimesed hindavad rohkem fakte, kumerama kulmukaarega inimesed on avatud ja õpihimulised ning kandilise kulmujoonega inimesed tahavad igat olukorda juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles