Tallinnas avati nõustamiskeskus perevägivalla ohvritele

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna naiste kriisikodu avas täna lähisuhtevägivalla kogemusega inimestele - nii naistele kui ka meestele mõeldud nõustamiskeskuse «Ava silmad».
 

Kuna nõustamisruumid asuvad majutusüksusest eraldi, on tagatud pöördujate privaatsus. Keskuses nõustatakse abivajajad üle Eesti. 

Kriisikodu juhataja Inga Mikiveri sõnul võimaldas eraldi ruumide saamine oma tegevust laiendada. Lisaks seni vaid naistele suunatud individuaalnõustamistele pakutakse uues keskuses ka abivajaja laste nõustamist, lähisuhtevägivalla nõustamisteenust meestele, grupinõustamist kannatanule ja tema tugivõrgustikule.

Mikiveri sõnul ei tegele keskus asotsiaalsete inimestega, vaid täiesti tavaliste inimestega, kes on ootamatult sattunud sellisesse olukorda, et armastatud inimene teeb haiget.

Nõustamiskeskus pakub ka koolitusi lähisuhtevägivalla ohvritega kokku puutuvatele ametnikele, perekoolidele ja sotsiaaltöötajaid koolitavatele õppeasutustele. Kõik nõustamised ja koolitused toimuvad vajadusel ka vene keeles.

Psühholoogi  vastuvõtule saab registreeruda  üldtelefonil 52 64 697, kust antakse abivajaja number edasi psühholoogile. Praegu töötab telefon kell 11-22 tööpäevadel, puhkepäevadel  kell 18- 22.

Kodulehelt www.avasilmad.eu saab abivajaja valida endale nõustaja, kelle poole ta soovib pöörduda. E-posti teel saab registreeruda aadressil info@avasilmad.eu.

Tallinna naiste kriisikodu loodi aastal 2005 perevägivalla all kannatavate naiste abistamiseks. Nende aastate jooksul on psühholoogilist nõustamist saanud üle 1800 perevägivalla ohvri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles