Ebatavalised märgid, et abielu lõpeb lahutusega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uuringutega on leitud veidraid seoseid abielulahutuste ja partnerite teatud tunnuste vahel. 

Osad inimesed arvavad, et abielu lagunemist on partnerite olemuse järgi võimalik ette ennustada. Good Housekeeping toob välja 14 veidrat märki, et abielu võib lõppeda lahutusega:

1. Pruudil on enne pulmi kahtlusi

Kui tulevasel abielunaisel tekivad enne abiellumist kõhklused, siis lahutuse risk kahekordistub, selgus Journal of Family Psychology ajakirjas. Hea uudis on see, et kui peigmees hakkab enne pulmi kahtlema, siis ei mõjuta see tulevast abielu mitte kuidagi.

2. Paar abiellus väga noorelt või pärast 32. eluaastat

Räägitakse, et abiellumisega ei tasu kiirustada. «Minu juurde tulevad tihti 40ndates eluaastates paarid, kes abiellusid liiga noorelt ja kurdavad, et ei ole oma praeguse eluga rahul,» räägib suhtenõustaja Rachel Sussman. «10 või 15 aasta pärast oled väga teistsugune inimene ja sellega tuleb arvestada,» tuletab naine meelde. Kuid hiljutisest uuringust selgus, et pärast 32. eluaastat abielludes lahutuse tõenäosus samuti suureneb.

3. Perekonnas on kaks tütart

Kahjuks on sellistel paaridel, kelle kodus kasvab kaks tütart, lahutuse tõenäosus 43 protsenti, selgub Kolumbia ülikoolis läbiviidud uuringust. Kui peres on kaks poega, siis on lahutuse tõenäosus 37 protsenti.

4. Ühe partneri vanemad on lahutatud

Öeldakse, et lahutus on pärilik – kui ühe partneri vanemad on lahutatud, siis suureneb abielu lagunemise tõenäosus 40 protsenti. Kui tema vanemad abiellusid uuesti, siis on lahutamise tõenäosus lausa 91 protsenti.

5. Peres kasvab problemaatiline laps

Hüperaktiivsete keskendumishäiretega laste vanematel on 23 protsenti suurem tõenäosus lahutada enne lapse kaheksa-aastaseks saamist.

6. Võlad

Rahaprobleemid tekitavad paratamatult abieludes pingeid. Võlad vähendavad paaride majanduslikku heaolu ja õnnetunnet. Kui ainult üks partneritest tekitab suuri võlgu, siis on lahutuse tõenäosus 45 protsenti suurem.

7. Üks partneritest on lapsepõlvepiltidel kurja näoga

Psühholoogid analüüsisid kahe erineva uuringu raames inimeste lapsepõlvepilte ja uurisid nende abielu seisukorda täiskasvanueas. Inimestel, kes olid lapsepõlvepiltidel kurja näoga ja ei naeratanud, oli viis korda suurem tõenäosus tulevikus lahutada.

8. Üks partneritest suitsetab, aga teine mitte

Kui ainult üks inimene suhtes suitsetab, siis on neil 75-91 protsenti suurem tõenäosus lahutada kui nendel paaridel, kes mõlemad suitsetavad või kumbki ei suitseta.

9. Paari esimene laps sündis vähem kui kaheksa kuud pärast pulmi

Kui paari esimene laps sünnib vähem kui kaheksa kuud pärast pulmi, siis on 24 protsenti suurem tõenäosus, et abielu laguneb.

10. Paar elas enne abiellumist koos

Kuigi räägitakse, et kooselamine on suhtele enne abiellumist hea proovikivi, siis uuringud ei kinnita seda. Mitmed uuringud näitavad, et nendel paaridel, kes elavad koos, lahutavad abielu 12 protsenti suurema tõenäosusega.

11. Üks partneritest töötab tantsijana, baaris või haiglaõena

Osadel ametikohtadel töötavatel inimestel on suurem tõenäosus lahutada kui teistel. Näiteks tantsijate ja koereograafide lahutusmäär on 43 protsenti; baaris töötavad inimesed lahutavad 38 protsendil juhtudel ja õendusega tegelevad inimesed 29 protsenti abieludest.

12. Naine teenib rohkem kui mees

Abieludes, kus naine teenib rohkem kui mees, on suurem tõenäosus, et partnerid lahutavad. Kui naine teenib 60 protsenti pere sissetulekust, siis on abielu lagunemise risk kaks korda suurem kui siis, kui naine ei tee üldse tööd.

13. Naine on mehest vanem

Kui naine on mehest 1-3 aastat vanem, siis kahjuks on 53 protsenti suurem tõenäosus abielu lagunemiseks. Selle põhjuseks võib olla asjaolu, et vanematel naistel on teistsugused ootused kui noorematel meestel.

14. Üks partneritest arvab, et tal on kogu aeg õigus

Kas arvad, et oled oma partnerist targem ja sul on kogu aeg õigus? Kui nii, siis võib teie abielu ohus olla. Arvamine, et oled oma partnerist targem, tekitab teises inimeses tülgastust ja see võib viia lahutuseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles