Teadlased tegid kindlaks, mis iseloomustab tõeliselt õnnelikku suhet

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kanadas tehti uuring, millest selgus, et kõige õnnelikumad on need paarid, kes tunnevad teineteise üle rõõmu. Kas pole mitte armas?

Teadlased uurisid õnnelikus abielus olevate inimeste ajusid, et kindlaks teha igavese õnne saladust. Uuringu käigus selgus, et õnnelikus suhtes olevad naised on kõige tundlikumad abikaasalt tulevate positiivsete, mitte negatiivsete emotsioonide suhtes, kirjutab Cosmopolitan.co.uk.

Torontos asuva Rotmani teadusinstituudi teadlased uurisid vähemalt 40 aastat abielus olnud naiste ajutegevust samal ajal, kui naistele näidati erinevaid videoid. Videotes astusid üles erinevad inimesed – teiste seas ka naiste abikaasad –, kes kõik väljendasid erinevaid emotsioone. 

Naiste ajutegevus oli kõige aktiivsem siis, kui nad nägid videos oma abikaasasid, ent seda vaid juhul, kui abikaasa väljendas positiivseid tundeid. Teadlased järeldasid, et õnnelikku suhet iseloomustab kõige paremini see, kui sa tunned oma partneri üle rõõmu ja rõõmustad koos temaga. «Paljud inimesed usuvad, et me valime partnereid, kes aitavad meil probleeme lahendada ja kindlasti on see armusuhtes oluline,» sõnas dr Duana Welch. «Aga erinevad uuringud on tõestanud, et me tegelikult valime partnereid selle järgi, millise tunde nad meis tekitavad.» Kui suhtute teineteisesse suure empaatiavõimega, siis võite kindlad olla, et teie suhe kestab veel kaua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles