Üllatav asi, mis võib aidata söögiisu ohjeldada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sul on vaja aega surnuks lüüa, siis ilmselt on Facebooki või Twitteri jälgimine parim moodus, kuidas seda teha. Ent teadlased tegid hiljuti kindlaks, et hoopis kasulikum on vabal ajal mängida üht mängu, mis oli lapsepõlves paljude lemmik.

Värske uuringu kohaselt peaks nutitelefonis Tetrise mängimine aitama vältida erinevaid isusid. Austraalias asuva Plymouthi ülikooli teadlased tegid kindlaks, et Tetrise mängimine võib vähendada isu erinevate söökide järele umbes 20 protsenti, kirjutab Glamour.

Selleks, et Tetrisest oleks isude taltsutamisel kasu, ei pea sugugi kaua mängima, piisab ainult kolmest minutist. Kuidas see toimib? Tetris stimuleerib aju: sa vaatad erinevaid kujusid ja üritad kindlaks teha, kuidas sobitub iga kuju puslesse. Tänu sellele ei saa sa samal ajal mõelda, millised maitsvad snäkid sind köögis ootavad. Selleks ajaks, kui sa mängimise lõpetad, on isud juba üle läinud. Teadlaste sõnul võib Tetrise mängimisest abi olla neilegi, kel on mõni halb harjumus (suitsetamine, alkoholi tarbimine, eksidele sõnumite saatmine).

Kahjuks selgus aga seegi, et mida osavamaks mängijaks inimene saab, seda väiksem on Tetrise mõju isude või halbade harjumuste taltsutamisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles