Äli Kargoja – minimalistliku joonega komeet Eesti moetaevas

Britt Rosen
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igasse hetke, ka peole - meriinovillast pluus ja seelik August, jope Lindex, kaelaehe Greiss Taul, saapad Bata.
Igasse hetke, ka peole - meriinovillast pluus ja seelik August, jope Lindex, kaelaehe Greiss Taul, saapad Bata. Foto: Liis Treimann

Komeedina Eesti moetaevasse tuhisenud ja oma rõivamärgiga August üheks tänavuse Hõbenõela moeauhinna nominendiks tõusnud Äli Kargoja riietumisstiil on sama tüüne nagu tema minimalistliku DNAga moedisaingi.

Kirevatest mustritest, värvidest, pitsidest-satsidest ja muust kribu-krabust üle küllastunud moeilmas mõjub Pariisi mainekas Studio Bercot’ moekoolis moedisaineriks õppinud Äli Kargoja – ja tema looming – nagu sõõm värsket õhku. Nii lihtne, aga nii teistmoodi. Nii ajatu, kuid ometi nii trendimeelne.

Äli ja tema poolteise aasta vanune moebränd August esindavad täpselt seda, mis praegu moemaailmas ühe jõulisema suunana pead tõstab: tagasihoidliku värvipaleti, rohelise ilmavaate ning skandinaavialiku ja jaapanipärase minimalismi mõju kokteil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles