Kümme põnevat trenni, mida proovida uuel hooajal

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Spordisügis läheneb meeletu kiirusega! On viimane aeg retuusid varnast võtta, jalga venitada ning sammud spordiklubi poole seada. Kui huvi aga midagi teistsugust ja põnevat proovida, siis siin on väike ülevaade uutest trennidest, mis uuel hooajal treeningkavadesse lisatakse. Ülevaadet aitasid koostada Kalev Spa treener Heti-Helen Rohtla, Fittesti treeningute koordinaator Liisa Tarkus ja MyFitnessi rühmatreeningute juht Eva Ottas.

  1. Proovi kontoripaketti!

Kalev Spa on võtnud sel hooajal eesmärgiks pakkuda klientidele isiklikumat lähenemist ja oleme täiendanud personaaltreeningu pakette. Omale sobiva paketi leiavad nii kaalulangetajad kui lihasmassi kasvatajad, on ka personaaltreeningu pakett, mis mõeldud paarile (ka pruutpaarile). Uudisena pakub Kalev Spa aga kontoripakette, kus treener tuleb ja teeb trenni teie firma kontoris!

  1. Pane end proovile batuudil!

Kalev Spa rühmatreeningutest on kahtlemata algava hooaja hitt-trenn Jumping®! Jumping®-treeningut viiakse läbi spetsiaalselt välja töötatud Jumping® PROFI batuutidel. Tegu on lõbusa treeningprogrammiga, mis ühtlasi aitab tugevdada ka keha.

Treening on kombinatsioon aeglastest ja kiiretest hüpetest, dünaamilisest kiirus- ning jõuspordielementidest. Harjutused on mitmekesised ja huvitavad, seejuures on see kolm korda efektiivsem kui jooksmine. Kalev Spa treener Heti-Helen Rohtla ütleb, et treeningu ajal töötab korraga 400 lihast, mida on palju rohkem kui mistahes muu vastupidavusspordiala puhul. 45 minutit hüppamist kaasakiskuva muusika saatel - see trenn on puhas fun!

  1. Treeni end tasakaalu!

Fittestis on heaks väljakutseks katsetada treeningut Strength&Balance 45, mille põhirõhk on jõu, vastupidavuse ja tasakaalu arendamisel läbi funktsionaalsete harjutuste sooritamise, selgitab Liisa Tarkus. Trenn algab soojendusega, põhiosas keskendutakse jõu- ja tasakaaluharjutustele ning treenitakse põhiliselt oma keharaskusega, kasutades bosusid, fit-palle, kummituube ja muid vahendeid. Huvitavaks teeb asja tõsiasi, et harjutused toimuvad ringtreeningu põhimõttel kolmes-neljas jaamas, iga harjutust sooritatakse ühe minuti jooksul ja läbitakse kaks-kolm korda. Sobib nii meestele kui naistele!

  1. Katseta ühe trenni jooksul erinevaid tantsustiile!

EasyDance (klubis Fittest) on lihtne ja lõbus tantsuline tund, mis arendab koordinatsiooni ja tantsuoskust. Igas tunnis õpitakse tantsukombinatsioon, mis toob treenijateni erinevaid tantsustiile, kuid samas on tegu funktsionaalse treeninguga. Tund algab lühikese tantsulise soojendusega, millele järgneb põhikoreograafia õppimine. Kombinatsioon õpitakse plokkidena ning pannakse treeningu lõpuks kokku. Koreograafia lõpetab lõpulugu, mille järgi tantsitakse kava täie power’iga läbi. Tund lõppeb venitusega. EasyDance on mõeldud kõigile, kes soovivad tantsida, arendada rütmitunnet ning eelnev tantsukogemus pole vajalik. Suurepärane segu tantsust, muusikast ja lõbusast seltskonnast!

  1. Esimene samm personaalse treeningkavani!

Jõusaali ABC (klubis Fittest) on treening, mille käigus õpetatakse kasutama jõusaaliseadmeid. Sulle näidatakse ette erinevatele lihasgruppidele mõeldud harjutusi ja nende sooritamise tehnikat. Treeningu põhirõhk on iseseisva jõusaalitreeningu toetamine ja treenijale nõu andmine. Jõusaali ABC on esimene samm oma personaalse treeningkava loomisel.

  1. Tugevda tervet keha BAXi abil!

Tallinna, Tartu ja Viljandi klubides pakub MyFitness täiesti uut BAX (bodyART extreme) treeningut, mis ühendab kõrge intensiivsusega kogu keha kaasavad harjutusseeriad spetsiaalsete sidekudet ehk müofastsiat mõjutavate venitusharjutustega, kutsub Eva Ottas kõiki uut treeningut katsetama.

  1. Vii kokku oma yin ja yang!

MyFitnessi treening deepWORK lähtub vastandite yin ja yang printsiibist ning ühendab funktsionaalses intervalltreeningus vaimse ja füüsilise pingutuse. Eva Ottas kinnitab ka, et rohkem kui kunagi varem saab body & mind treeningute armastaja MyFitnessist suure valiku erinevaid joogatunde (aštanga jooga, YogaFunC, pilates, pilates interval, šivananda jooga, Yoga Dance, vinyasa flow, flow-jooga, ying-jooga jne, bodyART, BodyBalance).

  1. Vahurull aitab pingetest vabaks!

Tallinna, Tartu ja Pärnu MyFitnessis on võimalus treenida lihashoolduse ja foamroll-treeningutes oma keha ning rullida samal ajal lihased pingetest ja valudest vabaks spetsiaalse vahurulliga.

  1. Poksides pingetest priiks!

Tartu MyFitnessi klubides väga populaarsed Fitbox-treeningud on jõudnud ka Tallinna Postimaja ja Viimsi klubidesse. Poks on üks tõhusamaid kalorikulutajaid ning miks mitte teha lööke päriselt vastu poksikotti! Uuenduseks on ka spetsiaalselt jalgadele ja tuharatele suunatud Brazil butt lift treening ning kogu keha hõlmav ja eriti kerelihastele suunatud Fitness Rope ehk spetsiaalsete treeningköitega tehtav treening.

  1. Pepu pringiks jõusaalis!

MyFitness klubide jõusaalides ootab sind spetsiaalselt tuharale suunatud ringtreening ning 30minutiline intensiivne HIIT Core treening. See on ideaalne kiireks treeninguks: väiksem ajakulu + tugevam pingutus = suur hulk kaotatud kaloreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles