Levinud viisid, kuidas patsikummidega oma juukseid rikutakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Patsikummid on küll head abivahendid, aga nende valesti kasutamine võib teha juustele palju kahju.

Kui armastad juukseid patsis kanda, siis on oluline olla teadlik patsikummide kasutamisega kaasnevatest  ohtudest. Good Housekeeping toob välja kõige levinumad viisid, kuidas nendega oma juukseid rikutakse:

1. Liiga kõrge ja tugev pats

Kõrge hobusesaba näeb küll hea välja ja on praktiline, kuid sellega võib juuksepiir kahjustada saada. Kui teed omale iga päev sellise hobusesaba, siis kahjustab see pikapeale juuksekarvu ja võib kaasa tuua juuksepiiri hõrenemise. Väga kõrged hobusesabad võivad tekitada ka peavalu.

2. Patsis juustega magamine

Kõige ohtlikum on teha omale enne magamaminekut pats ja sellega magada. Kui voodis ennast läbi une keerad, siis võivad juured kahjustada saada, sest juuksed on patsis pinge all. Parem maga lahtiste juustega ja kasuta siidist padjapüüri.

3. Patsikummi ühes ja samas kohas kasutamine

Tervete juustega inimesed teevad omale erinevaid soenguid ning ei kasuta patsikummi kogu aeg ühes ja samas kohas. See võib kahjustada juukseid samamoodi nagu iga päev sirgendamine. Kui sa paned juuksed taha patsi, siis tee madal pats ja ära tõmba seda liiga pingule.

4. Patsikummi kasutamine märgade juustega

Päras duši all käimist võib sul olla harjumus juuksed patsi panna. Juuksed muutuvad aga märjana veelgi raskemaks ja patsis olles on juustel eriti suur pinge. Kui tahad saada märjad juuksed näost eemale, siis tee parem siidist riidega omale turban.

5. Patsikummidel on metallist kinnitused

Metallist kinnitustega patsikummid kahjustavad juukseid kõige rohkem. Kui tõmbad patsikummi juustest ära, siis takerduvad juuksed metalliosa külge, mille tulemusel juukseotsad lõhenevad või juuksekarvad tulevad ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles