Galerii: mitmikud lustisid Haapsalus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljas üle-eestiline mitmike kokkutulek tõi möödunud laupäeval Haapsallu Iloni Imedemaad avastama üle poolesaja pere. Kõige kaugemad kaksikud jõudsid kohale Strasbourgist.

«On peresid, kellele see kokkutulek jääb ainsaks suviseks väljasõiduks,» ütles üks korraldajatest Mirjam Treiel. Kokkutulek on ka hea võimalus taaskohtumisteks ning uuteks tutvusteks. «Tänu kohtumistele on osad mitmike pered hakanud tihedalt omavahel läbi käima, saanud headeks peretuttavateks,» lisas Treiel, sõnades muheledes, et peredele on see ilmselt ainus üritus, kus keegi ei tule küsima, kas tegemist on kaksikutega.

Mitmike kokkutuleku idee sündis Facebooki mitmikegrupis, kus pered igapäevaselt suhtlevad ja mitme sama vana lapse kasvatamisega seonduvaid rõõme ja praktikaid jagavad.

Lapsed veetsid põneva päeva tutvudes Ilon Wiklandi loominguga, mis kaunistab Astrid Lindgreni raamatuid. Muinasjutumaal mängiti, meisterdati, seigeldi, prooviti osavust, käidi kinos ja imetleti galeriid. Parajat saginat põhjustas kõikide suurte ja väikeste tublide osalejate mahutamine ühisele pildile.

Traditsiooniliselt kaeti ühine piknikulaud ning lapsed said lisaks maiustada nii jäätise, kohukeste, jogurtite kui ka kommidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles