Lugeja kirjutab: kuidas mu riidekapp mind alt vedas?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Postimehe naisteportaali lugeja kirjutas loo kõikidele naistele hingelähedasest teemast – riietest ja riietumisest. 

Kapp on riideid täis, aga midagi pole selga panna. Tuttav tunne? Kuid minu riidekapis olid tõesti hoolega valitud ja kaunid rõivad. Olin oma garderoobi kogunud kõike, mida võiks igatseda – klassikat, aksessuaare, mõned erilised esemed. Oma ostud tegin enamasti küll teise ringi poodides, kuid seda rohkem ja paremaid asju sain valida. Ajapikku olin selles osas juba väga vilunud. Mul pidi kõik olemas olema – ainult võta ja pane selga!

Tegelikkuses läksin igal hommikul välja samade lemmikteksade ja musta topiga. Ainult jakke vahetasin. Sageli proovisin midagi muud selga panna, kuid ma lihtsalt ei suutnud riideid omavahel kokku sobitada. Proovisin ühte ja teist – kõik nägi vale välja ja lõpuks pidin juba tööle kiirustama. Ja ma isegi ei mäletanud enam, mis mul kapis oli.

Ühel õhtul võtsin kätte ja hakkasin lihtsalt kõiki kapis olevaid riideid proovima. Loomulikult suutsin lõpuks kokku panna mitu väga kena komplekti. Aega võttis see tunde ja mitu õhtut. Avastasin ka seda, et paljusid riideid ma enam ei tahagi. Kogusin kotitäied, mida taaskasutusse viia. Osad riided jagasin sõbrannadele, osad viisin maale. Mõnest vanemast siiditopist sai hoopis öösärk. Kui olin kogu selle inventuuri läbi teinud, oli kapp tühjem, hommikuti oli mõnus riidesse panna, tunne oli kergem.

Milleks nii palju aega ja vaeva riietele kulutada?

Mugava ja kauni rõivastuse tähtsust on võimatu alahinnata. See loob meeleolu terveks päevaks ja kahtlemata mõjutab seda, kuidas meisse suhtutakse. Head riided võivad tõesti olla elumuutvad ja tänu taaskasutusele on see kõigile kättesaadav. Nii et kui armastad riideid osta, siis ehk on sinulgi aeg üle vaadata, kas sul ka midagi selga panna on. Ja milleks omada riideid, mis ei tee sind ilusaks ja rõõmsaks? Hästi riietumine tuleb mõnel kergemini, mõnel raskemalt. Kindlasti on see õpitav ja vaeva väärt. Stiilselt riietuda on normaalne, mitte edev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles