Vanematega elamine aitab noortel majanduslikku tasakaalu saavutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi noortel võib täisealiseks saades olla kange tahtmine kodust välja kolida ja iseseisvat elu alustada, on eksperdid arvamusel, et see ei pruugi sugugi parim lahendus olla.

Ameerikas on näiteks kindlaks tehtud, et need noored, kes lähevad kohe pärast keskkooli edasi õppima, seisavad pärast kõrgkooliõpinguid silmitsi suurte võlgadega, kuna on õpingute jaoks võtnud õppelaenu. Majandusliku olukorra tasakaalustamiseks kolivad paljud noored pärast ülikooli tagasi vanematekoju ja CNNi ärikorrespondendi Christine Romansi sõnul on see majanduslikus mõttes väga hea samm, kirjutab Elite Daily.

Romansi sõnul on noorte jaoks väga oluline see, et kodus elades ei pea nad muretsema üüri maksmise pärast ja tänu sellele on neil kergem toime tulla. 

25-aastane Katelynn Langer, kes kolis vanematekoju tagasi eelmise aasta oktoobris, ütles, et tal oli esialgu raske selle mõttega harjuda. «Ma ei tahtnud tuttavatele tunnistada, et elan koos emaga,» sõnas Langer, kes nimetas oma ema pigem «korterinaabriks». Eakaaslastega rääkides sai Langer aga aru, et raha, mida ta kodus elades säästab, on palju kaalukam kui häbitunne. 

«Kodus elamisest on palju abi olnud ja alates oktoobrist olen olulise osa oma õppelaenust suutnud tagasi maksta,» ütles noor naine. 

Neile, kelle jaoks tundub kodus elamine olevat häbiasi, soovitas Romans teha kaheaastane plaan, mis tähendab seda, et sa võtad vastu otsuse elada pärast ülikooli kodus maksimaalselt kaks aastat. Samuti võib vanematega teha oma kokkuleppe, et mitte neile liigselt koormaks olla. Näiteks Langer aitab oma emal arveid tasuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles