Kuidas hooldada ripsmepikendusi?

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ripsmepikendused ja ka nn volüümripsmed on äärmiselt mugav moodus, kuidas kogu aeg näha välja efektne. Ripsmete paigaldamine on küll aeganõudev (või minna aega isegi kuni kaks tundi) ning iga paari nädala tagant on soovitatav käia ripsmetehniku juures neid hooldamas, kuid boonusena hoiad igapäevaselt kokku aega meikimise pealt ning alati on «silmad pähe joonistatud». Küsisime Moments Stuudio ripsmetehnik Agnes Mägilt, kuidas aga igapäevaselt ise ripsmete eest hoolt kanda ning millised on tema soovitused, et ripsmed püsiks korras ja kaunid võimalikult kaua.

1. Vali meiki hoolikalt. Mida vähem meiki sa igapäevaselt kasutad, seda parem – meigi eemaldamine ei mõju igal juhul ripsmeliimile hästi. Üldiselt ei vaja ripsmepikendused efekti andmiseks ripsmetušši (ning selle kasutamist ka ei soovitata), kuid kui sa mingil põhjusel siiski otsustad tušši kasutada, ära kasuta veekindlat, vaid veel põhinevat ripsmetušši.

2. Kasuta õlivaba meigieemaldajat. Õlipõhised meigieemaldajad sulatavad ripsmeliimi, seega kasuta meigieemaldajaid, mis on rohkem «liimisõbralikud». Samuti on silmameigi eemaldamisel vatipadjakeste asemel parem kasutada meigieemaldussalvrätte. Vatikiud võivad jääda ripsmetesse kinni ning rikkuda liimi. NB! Ka kreemid on liimile kahjulikud, seega ole ettevaatlik, kui nägu ja eriti silmaümbrust kreemitad.

3. Hoia ripsmed korras harjakese abil. Ripsmed kipuvad teinekord (eriti tuulise ilmaga) sassi minema, seega kasuta nende korrashoidmiseks ripsmeharja ning kammi need õrnalt paika.

4. Ära kisu lahtitulevat ripset jõuga! Selline lähenemine kahjustab su oma ripsmeid. Kui näed, et mõni ripse on lahti tulnud, lõika see maniküürkääridega ettevaatlikult ära. Jõuga tirides teed endale karuteene!

5. Ära hõõru oma silmi. Ka pärast pesemist ja duši all käimist tupsuta rätikuga vaid õrnalt nägu, vältides silmi ja ripsmeid.

6. Ära kasuta ripsmekoolutajat. Mehaaniline ripsmekoolutaja ei sobi ripsmepikendustega kohe kuidagi kokku, kuna võib rikkuda liimi ja kahjustada su oma ripsmeid.

7. Pese silmi igapäevaselt. Selleks kasuta märga sõrme nagu ripsmetušš ning puhasta niiske sõrmega ka silmalaud. Nahalt erituv higi ja rasu kogunevad ripsmetesse, see võib samuti vähendada ripsmete pidavust ning liigne mustus võib tekitada põletikku. Kui ripsmetele peaks pesu käigus sattuma liigselt vett, võta majapidamis- või tualettpaber, paiguta see silma alla (sinna, kuhu tehnik kinnitab hoolduse käigus teibi/geelpadja) ja sulge silmad. See on hea käepärane vahend, et liigset niiskust imada.

8. Hoia ripsmeid ka magades. Magades on kõige suurem võimalus oma ripsmeid sasida. Et seda vältida, vali magamiseks kõvem padi ja aseta pea padja servale, et ripsmed patja ei vajuks. See vajab pisut harjumist, kuid lõpuks unekvaliteeti ei mõjuta.

9. Vähem on rohkem! Mida vähem sa kasutad meiki ja oma ripsmetega mängid, seda kauem need kauni ja efektsena püsivad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles