Pikendame suve!

Kristina Herodes
, Moe- ja ilutoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepuuder. Elustiili Ilunõuanne
Meeleolupilt VARUKS
Päikesepuuder. Elustiili Ilunõuanne Meeleolupilt VARUKS Foto: Ilufirmad

Päikesekuldsest jumest pole vaja sügise saabudes loobuda. Kui kiire elu enam rannas pikutamiseks aega ei anna, aitab päikesepuuder!

Olen heleda nahaga ja ei võta päikest mitte kunagi. Päikesepuuder on samas üks neid meigividinaid, mille imettegevat mõju ma kõige enam hindan. Efekt on fantastiline – paar pintslitõmmet ning nägu elustub ja lööb soojalt särama. Võrratu meigiabimees aitab lisaboonusena rõhutada ja parandada näo proportsioone. Kasu ühest karbikesest on niisiis küll ja veel.

Kummalisel kombel on aga just päikesepuuder see meigiasi, millega paljud veel tutvust teinud ei ole. Vahel kardetakse kaelkirjakuks muutuda – see on vale toonivaliku puhul ka täiesti reaalne. Teised usuvad, et jumega tegelemine ei vääri vaeva ning jändavad vaid silmade-huulte esiletoomisega. Praktika on aga selline, et jumest kogu jumestus algabki! Võid osavalt päikesepuudrit kasutades lisada vaid imekerge kihi loomulikku ripsmetušši ja läbipaistvat huuleläiget ning särada siiski nagu ladvaõun. Kõlab ju ahvatlevalt? Teeme siis selgeks, kuidas see trikk toimib.

Siidmatt ja sära
Päikesepuudri nime all on päris erineva iseloomuga meigiasju, mida saab tekstuuri alusel jagada sädelevateks ja mattideks. Kasutuski on erinev – matim toode on ideaalne kontuurimiseks, näokuju kujundamiseks ja varjude võimendamiseks. Särav puuder selleks mõistagi ei sobi – kui varju kohale läiget panna, tõuseks see hoopis esile. Sätendavad päikesepuudrid on näo päikesega ülekuldamiseks. Hajutada on pisukese säraga tooteid lihtsam, matid tahavad hoolsamat pintsliga paitamist.

Olemas on ka kreemja koostisega varjutusvärvid, millega saab näo soovi korral täiesti ümber modelleerida, sel otstarbel saab kasutada ka vaid toon-paar tumedamat jumestuskreemi. Mida iganes teed – hajutamine on hästi tähtis!

Õige tooni valik
Päikesepuudri imeline mõju tuleb esile vaid siis, kui tema toon nahaga kokku kõlab. Arvestada tasub oma nahatooni. On üsna tavaline, et imekergelt päikesesuudeldud nahal, mille toon on juba soojem, hajuvad ka päikesepuudrid palju loomulikumalt. Trikk on lihtne – vali varjund, mis on nahast vaid tooni-paari jagu tumedam, kindlasti mitte liiga tume! Ülearu heleda tooni puhul ei saa aga lihtsalt soovitud ruumilist tulemust, koledamaks see aga kedagi ei tee. Liialt tugevad kontrastid võivad ehk õhtuvalguses ja fotodel isegi talutavad välja näha, kuid tavaelu muutlikes valgusoludes kulgedes mõjub tulemus kindlasti liiga võltsilt ja dramaatiliselt. Ideaalne oleks tooni testida loomulikus valguses.

Kuhu ja kuidas kanda?
Kerge sillerdusega päikesepuudri kasutamisel tasub spikerdada päikese enda pealt – kanna see põsesarnadele, laubale, lõuaotsale ja võid vabalt tõmmata ka kerge liigutusega üle nina. Hea nipp on rõhutada juuksepiiri ja lõuajoont – see muudab näo justkui ruumilisemaks ja eriliselt värskeks.

Päikesepuudrit, mida kasutada näo modelleerimiseks, kanna sinna, kuhu soovid luua varje. Põsesarnade esiletoomiseks paita pintsliga piki sarnaluud, alustades kõrva juurest diagonaalselt ettepoole ja hajuta ringjate liigutustega värvi vahepeal lisamata. Varjutusega mine sujuvalt edasi mööda oimukohta,

lauba külgedele ja lõuajoonele. See on ideaalne vahend, et näokuju ovaalsemaks muuta. Kui lõuajoon on veidi vajunud, siis kerge vari päikesepuudriga muudab selle taas nooruslikult pringiks. Ka nina on kerge kitsamaks muuta – kanna külgedele tumedamat päikesepuudrit, keskele tõmba kitsas joon valguspliiatsiga ja hajuta. Karamellised päikesepuudritoonid on imeline vahend ka siniste silmade esiletoomiseks – kanna kulmuluule ja pisut silmanurka, lisa sisenurga helendust ja silmad säravad kui safiirid.

Näoga aga kogu päikesepidu ei piirdu! Kandes säravat puudrit õlanukkidele, rangluudele, dekolteele, saab sinust otsemaid troopika-printsess. Kandes imekergelt varjutavat päikesepuudrit rindade vahele, saad endale hopsti! suuremad rinnad ja pilkupüüdvama dekoltee.

Põhimõte on lihtne – kõik, mille muudad tumedamaks, nihkub optiliselt veidi tahapoole, esiletoomiseks lisa helendust ja saadki mistahes näo või kehaosad skulptuursemaks ja ilmekamaks vormida. Eestlannad on enamikus õnnistatud kaunite ja selgelt väljajoonistunud põsesarnadega, oleks ju patt neid mitte rõhutada! Kui aga sarnaluu õiget asupaika hetkega ei leia, tõmba põsed sisse ja huuled prunti – õige joon on kohe nähtav. Kui usud oma käsi rohkem kui silmi, võid ka lihtsalt katsuda, kuskohas luu ennast peidab. Hakkama saab kindlasti iga näo omanik!

Mineraalset päikesepuudrit võib paitada kasvõi puhtale näole, klassikaliselt hajub see aga kõige kergemini ja kaunimalt õrnalt puuderdatud näol. Kui tundub, et tulemus on liiga kontrastne, võib selle viimistluseks veel kergelt üle puuderdada, kuid pane tähele, et suvevärskes jumestuses mõjub kastene ja kumav tulemus alati paremini kui liialt matt nägu. Nüüdisaja maailmas ei otsi keegi täiuslikkust, vaid sära ja sisemisele kiirgusele veidi päikesepuudriga vunki lisada on kõige lihtsam tujuparandustrikk.

Kuhu kanda päikesepuuder?

Foto: Bulls

Mis käib kuhu? Skeem annab ülevaate.

Varjutav toon kanna allapoole piki põsesarna, juuksepiirile, lõuajoonele ja soovi korral nina külgedele. Helendus sarnaluule, laubale ja piki ninaselga, huule kohale, lõualohku ja kulmuluule. Põsepuna maandub põse kõrgemale kohale. Hajuta ja sära!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles