Mõtlemapanev video sellest, kuidas elektroonika mõjutab nüüdisaegseid lapsi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Küsi oma vanematelt või vanavanematelt, mida meeldis neile teha, kui nad olid lapsed. Seejärel esita sama küsimus oma lapsele või mõne tuttava lapsele. Millised on vastused?

Nature Valley Canada tegi mõtlemapaneva ja veidi nukraks tegeva video sellest, kuidas mõjutavad elektroonilised vidinad kaasaegsete laste elu. Videos küsitakse vanavanematelt ja vanematelt, mida tegid nemad lapsepõlves selleks, et lõbutseda. Seejärel esitatakse sama küsimus lastele.

Vanavanemad vastasid, et nemad käisid näiteks mustikaid korjamas või isaga kalal; lapsevanemad ütlesid, et neile meeldis naabruskonnas elavate teiste lastega õues mängida. Aga laste vastused olid hoopis teistsugused: neile meeldib vabal ajal video- või arvutimänge mängida, sõnumeid ja e-kirju saata või telerit vaadata. Üks väike neiu ütles lausa, et kui tal poleks tahvelarvutit, siis ta ilmselt sureks.

Kuigi paljud on arvamusel, et tegemist on lavastatud videoga, toob see esile siiski olulise sõnumi: elektroonika tõttu kaotavad lapsed olulise osa oma lapsepõlvest ega saa kogeda asju, mida proovisid nooruses nende vanemad ja vanavanemad. 

Nature Valley sõnum on aga lihtne: inimesed peaksid uuesti hakkama loodust avastama ja vanemad inimesed peaksid noortele õpetama, et looduses võib väga lõbus olla.

Vaata videot (video on ingliskeelne)!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles