Mitmikud lustivad muinasjutumaal

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Sel laupäeval kohtuvad toob Haapsalu Iloni Imedemaal üle poolesaja perekonna, kus sirgumas kaksikud või kolmikud. Üle-eestiline mitmike kokkutulek toimub sel aastal neljandat korda.

«Kokkutulekule on oodatud kõik mitmikepered, et muinasjutumaal lustida meisterdades, seigeldes ja mängides,» kutsub üks ürituse korraldajatest, Kadri Talva-Ots peresid lõbutsema. «Samal ajal, kui väiksemad avastavad Astrid Lindgreni raamatutest tuttavat maailma, saavad täiskasvanud jagada mitmike kasvatamise kogemusi ja praktikaid.»

Mitmike pered suhtlevad igapäevaselt Facebooki mitmike-grupis, et saada nõu mitme sama vana lapse kasvatamise ja üldise elukorralduse osas ning jagada igapäevaseid rõõme ja muresid.

Laupäevasel perepäeval ootavad mitmikeperesid nii Iloni Imedemaa tubased ettevõtmised kui õuetegevused. Tutvutakse galeriiga, kino- ja näitusesaaliga, Iloni köögi ning mängutoaga, kus tunnevad end mõnusalt ka kõige pisemad. Vaadata saab Karlssoni tuba, leida kõikjalt raamatutest tuttavaid tegelasi ning lihtsalt end koos perega hästi tunda.

Imedemaa õues ootavad Mattiase maja ja Käsitöökoda, kus paberist ja puust palju põnevat meisterdada saab. Proovile pannakse end täpsusviskamises, karkudega käimises, kala püüdmises, hüppemängudes, näitekunstis ja liivakastimängudes. Lisaks saab Imedemaal lahendada tervet keskust läbivat seiklusraja ülesandelehte, proovida mängutoas kostüüme ja joonistada.

Ühiselt kaetakse taas ka piknikulaud, kuhu osalejad saavad midagi mõnusat kaasa tuua.

Mitmike kokkutulek toimub laupäeval, 15. augustil Haapsalus Iloni Imedemaal. Rohkem infot kokkutuleku kohta leiab Facebooki mitmike-grupist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles