Seitse müüti seksi kohta, mida ei tasuks uskuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seks on intiimne jututeema, mis tekitab osas inimestes kohmetust, kuid teisi paneb mõtlema kõige suuremale naudingule, mida nad eales on tundnud. Kuna seks võib olla vastuoluline teema, levib selle kohta ka palju müüte, mida ei tasuks uskuda.

Style Caster tõi välja seitse levinud müüti seksi kohta, mida ei tasuks uskuda.

1. Õnnelikus suhtes olevad inimesed seksivad regulaarselt (ja iga kord on seks ideaalne)

Paarisuhtes olevad inimesed teavad, et tegemist on müüdiga, kuna nad ei veeda sugugi igat vaba hetke partneriga voodis. Suhteeksperdid on nõus sellega, et iga paar peaks omavahel leidma õige rütmi ja kindlaks tegema, kui sageli nad soovivad vahekorras olla. Erinevate uuringute jälgimise asemel tuleks seega oma partneri poole pöörduda ja kahekesi välja mõelda, mis on teie jaoks parim lahendus.

2. Naise jaoks lõpeb iga vahekord orgasmiga

Naised teavad, et see on müüt, seega järgnev selgitus on pigem suunatud meestele: ainuüksi seksist ei pruugi piisata, et orgasmini jõuda. Kõigest 30 protsenti naistest saab seksi ajal orgasmi, ülejäänud naised vajavad ka kliitori stimuleerimist.

3. Mehed mõtlevad seksile iga seitsme sekundi tagant

Kui see vastaks tõele, siis poleks tegemist just kuigi suure üllatusega, aga see väide pole päris tõene. Ohio ülikoolis tehtud uuring näitas, et mehed mõtlevad seksile umbes 18 korda päevas. Noored naised mõtlevad seksile umbes 10 korda päevas.

4. Ainult mehed näevad «märgi unenägusid»

Kuigi rohkem räägitakse sellest, et mehed võivad magamise ajal orgasmi saada, kehtib see ka naiste kohta. 1986. aastal tehtud uuringus osalenud naistest 37 protsenti tunnistas, et ka nemad on magamise ajal orgasmi kogenud.

5. Seks on parem kui mistahes treening

Kuigi seksi abil saab korralikult kaloreid põletada, ei mõju see kehale sugugi nii hästi, kui siiani on arvatud. Veebilehe WebMD andmetel aitab 30 minutit kestev vahekord põletada kõigest 85–100 kilokalorit.

6. Tantraseks tähendab seda, et orgasm võib kesta tunde

Tantraseksi austajad võivad ju väita, et orgasm võib kesta tunde, kuid tegelikult kestab orgasm vaid sekundeid. Indiana ülikooli teadlane dr Debby Herbenicki sõnul on võimalik kogeda eufoorilist tunnet, kuid neid ei tohiks segi ajada orgasmiga. Herbenick lisas, et tantraseksiga õpivad inimesed uusi ja huvitavaid mooduseid, kuidas intiimsust suurendada ning lähedasemad olla.

7. Mida vanemaks sa saad, seda halvemaks muutub seks

Nooruses võib tunduda, et kuna oled heas füüsilises vormis, on ka vahekorras olemine imeline kogemus. Kahtlemata, aga kui küsida mõnelt keskealiselt või vanemalt inimeselt selle kohta, siis nemad kinnitaksid, et seks muutub vanusega vaid paremaks. Vanemas eas ei keskenduta enam kiire orgasmi kogemisele, vaid hoopis sensuaalsusele, loomingulisusele ja emotsionaalsele sidemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles