Üheksa levinud müüti juuksehoolduse kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed hooldavad oma juukseid soovituste järgi, mida on oma sõpradelt ja tuttavatelt kuulnud. Kuid mitmed levinud nõuanded tegelikult ei toimi.

Juukseid tasub hooldada professionaalide juhtnööride järgi. Juuksurid räägivad Good Housekeepingus, mis on kõige levinumad müüdid juuksehoolduse kohta:

1. müüt: kui lõikad juukseid tihti, siis need kasvavad kiiremini

«Juuksed kasvavad kuus veidi üle ühe sentimeetri, ükskõik, kas sa lõikad neid vahepeal või mitte,» räägib John Barrett, ühe New Yorgi juuksurisalongi omanik. Juuksed võivad küll suvel veidi rohkem kasvada, aga see on seotud ainult hormoonide, mitte lõikustega. Kuid regulaarse juukselõikusega saab lahti katkistest otstest ja tänu sellele näevad juuksed paremad välja.

2. müüt: selleks, et juuksed tõeliselt puhtaks saada, tuleb mitu korda järjest šampooniga pesta

Kui pesed juukseid, siis ei pea mitu korda järjest šampoonitama − ühest pesemisest ja loputamisest korraga täiesti piisab. Liiga palju šampooniga pesemine võib muuta juuksed kuivaks ja nende värvi kulutada.

3. müüt: katkisi juukseotsi on võimalik õigete toodetega parandada

Kui juukseotsad lõhenevad, siis need ka jäävad katkiseks. Ainus võimalus nendest lahti saada on need ära lõigata. Kuulsuste juuksestilist Jimmy Paul soovitab, et katkisi otsi saab varjata toodetega, mis sisaldavad silikooni või mesilasvaha − need tekitavad ajutiselt mulje, et otsad on terved.

4. müüt: šampoonide vahetamine mõjub juustele hästi

Võib küll tunduda, et šampoone aeg-ajalt vahetades näevad juuksed tervemad välja, kuid see ei muuda neid kuidagi. «Juuksed ei harju ühe tootega liiga ära ja oma lemmikšampoonile võib truuks jääda,» räägib juukseekspert Philip Kingsley.

5. müüt: kui sa tõmbad välja ühe halli juuksekarva, siis tuleb kaks asemele

Kuigi see pole tõsi, on ikkagi hallide juuksekarvade väljatõmbamine halb mõte. Sellega võid kahjustada juuksejuuri ning sellest võib tekkida põletik või jääda arm. Kohtle oma juukseid õrnalt, isegi kui need hakkavad hallinema.

6. müüt: õhukesi juukseid ei saa muuta kohevaks

Kui sul on loomulikult õhukesed juuksed, ei tähenda see, et need peavad olema kogu aeg ludus. Lokirullidega on võimalik sirgeid õhukesi juukseid muuta väga kohevaks.

7. müüt: jääkülma veega loputamine muudab juuksed säravamaks

Külma veega juuste loputamine võib muuta sind küll erksaks, aga see ei muuda juukseid kuidagi säravamaks.

8. müüt: juuste värvimine rikub kohutavalt juukseid

Tänapäeva juuksevärvid on üpris hea koostisega ega muuda juukseid nõrgemaks, kui neid õigesti kasutada. Juuksevärvidega on enamasti kaasas ka palsam, mis muudab juuksed paremini hooldatavaks. Kui kardad värvimist, siis võid igaks juhuks konsulteerida oma juuksuriga.

9. müüt: juukseid peaks iga päev sada korda harjama

See vana müüt ei ole ainult kasutu, vaid võib juukseid lausa kahjustada. «Kammi juukseid ainult siis, kui teed soengut või sätid neid. Muidu võid juukseid kogemata liiga palju välja tõmmata,» räägib Kingsley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles