Kuidas ära tunda tõelist ostusõltlast?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud naised armastavad veeta vaba aega poodides ja osta omale ilusaid asju. Kuid kas see teeb neist kohe ostusõltlased?

Inimesi teevad väga paljud erinevad asjad õnnelikuks. Osal aitab stressi vähendada näiteks poodides käimine ja uute asjade ostmine. Lifehack.org toob välja 12 märki, kuidas ära tunda tõelist ostusõltlast:

1. Leiad tema riidekapist hinnasilte

Kui oled näinud ostusõltlase riidekappi, siis oled märganud seal kindlasti palju riideid, millel on endiselt hinnasilt küljes. See ei tähenda, et ta tahab neid asju tagastada, vaid lihtsalt ta pole ikka jõudnud neid kasutada. Ära parem küsi temalt, kui kaua need on olnud seal kapis.

2. Tema riidekapis leidub kõiki võimalikke värvi asju

Ostusõltlane teeb palju impulsiivseid oste ja selle pärast leidub tema riidekapis palju erinevat värvi riideid. Ta ei mõtle oma oste põhjalikult läbi ning selle pärast on tal kappi kogunenud palju eri stiilides asju.

3. Ta ostab rohkem asju, kui ta vajab

Ostusõltlane valib asju ainult nende välimuse põhjal. Kõik, mis näeb hea välja, läheb automaatselt ostukorvi. Kuid kas tal reaalselt läheb neid asju ka vaja? Tõenäoliselt mitte, kuigi ta esialgu võib arvata, et kindlasti läheb.

4. Ta usub, et asjade ostmine teeb õnnelikuks

Kuidas lahutada vabal päeval meelt? Ostusõltlane tahab tuju tõstmiseks ja lõbutsemiseks minna poodidesse. Palgapäeva tuleb samuti tähistada uute riietega!

5. Ta peab kiusatuste vältimiseks jätma rahakoti koju

Šopahoolik ei suuda võtta asju mõistusega, kui asi puudutab riiete ostmist. Selline raha laristamine  võib tuua talle suuri probleeme. Selle pärast peab ta vahel kiusatuste vältimiseks jätma rahakoti lihtsalt koju.

6. Ta ei osta asju ainult endale

Tõeline ostusõltlane ei osta asju ainult endale. Tihti meeldib talle teha kingitusi oma lähedastele ja neile midagi osta, et oma poodlemisvajadust rahuldada. Ta on suure südamega inimene, kes mõtleb ka teiste inimeste peale.

7. Tema lemmikud on ostuööd

Šopahoolik armastab sooduskampaaniaid, näiteks ostuöid. Ta kogub selle puhul kõik oma sõbrad kokku ning läheb poode vallutama.

8. Ta vajab, et keegi hoiaks teda kontrolli all

Ostusõltlane võtab tihti osturetkedele kaasa oma sõbra. Ta teeb seda selle pärast, et saaks kelleltki vajadusel nõu küsida. Ainult sõber saab teda mõistuse juurde tagasi tuua ja impulsiivseid oste takistada.

9. Ta ei suuda loobuda heast pakkumisest

Allahindlused ja muud sooduskampaaniad on šopahooliku tõeliseks nõrkuseks. Kui asju saab odavamalt osta, siis ei suuda ta sellest pakkumisest lihtsalt loobuda.

10. Tema riidekapis on riideid igaks elujuhtumiks

Tal on nii palju erinevaid riideid, et igaks elujuhtumiks leiab midagi sobivat selga. Kõik tema sõbrad laenavad vajadusel temalt riideid, sest temal on kindlasti midagi olemas.

11. Ta ei kanna pooli asju oma riidekapist, aga samas ei taha nendest ka loobuda

Kuigi ostusõltlasel on palju riideid ja pooli asju ta ei kasuta üldse, siis ei taha ta ka nendest loobuda. Igaks juhuks hoiab ta kõiki asju alles, sest äkki kunagi tekib tahtmine neid kanda.

12. Tema kingakollektsioon on väga rikkalik

Tõelise šopahooliku kingariiulist leiab suure valiku jalanõusid, mis on stiililt väga erinevad. Ta saaks avada lausa oma kingapoe!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles