Viis nippi, et parfüüm ei läheks hukka

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Välistegurid mõjutavad oluliselt parfüümide kestvust. Fragnance Gallery juhataja Raili Rimm pakub välja mõned nõuanded, kuidas lõhnu säilitada. 

  • Lõhna ei tohiks hoida vannitoas või mujal niiskes kohas, kuna niiskus rikub parfüümi.
  • Kindlasti tuleb parfüümi hoida eemal päikesevalguse eest, sest see võib kahjustada lõhna kvaliteeti. Soovitatav on hoida parfüümi kosmeetikakapis või mujal sarnases kohas, kuhu päevavalgus ei pääse. 
  • Jälgi alati, et parfüümipudeli kork oleks kindlalt suletud. Õhul on samuti parfüümidele halb mõju, ning kui pudel pole korralikult suletud, võib lõhn aurustuda. 
  • Peale muude faktorite ei mõju lõhnadele hästi soe temperatuur. Kuumus lõhub keemilised sidemed, mis annavad parfüümile tema lõhna. Kõige paremini säilivad lõhnad 20–25 kraadi juures. 
  • Keskmiselt säilib parfüüm pool kuni poolteist aastat, millest saab isegi aimu, kui parfüümi kestvus nahal või lõhnaomadused on muutunud. See aga ei tähenda, et kui poolteist aastat on täis, on lõhn kõlbmatu ja selle peaks ära viskama.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles