Pildid: Change'i pesumodellikonkursi võitis Koigi küla tüdruk Miina

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Change Lingerie pesumodellikonkursi võitja Miina
Change Lingerie pesumodellikonkursi võitja Miina Foto: Annika Pihlak

Taani pesukaubamärk Change Lingerie avab tänavu sügisel 200. kaupluse. Juubelikaupluse avamise tähistamiseks kuulutas ettevõte välja rahvusvahelise pesumodellikonkursi, kuhu olid kandideerima oodatud kõik naised olenemata rahvusest, vanusest või kehasuurusest. 

Konkursile olid oodatud osalema naised Taanist, Rootsist, Norrast, Soomest, Saksamaalt, Poolast, Suurbritanniast, Kanadast, Hispaaniast, Lätist ja loomulikult ka Eestist. Igast riigist valiti konkursi põhjal välja üks modellikandidaat, kes sõitis Taani konkursi finaali. Eesti esindaja lendas Kopenhaagenisse, kus teda ootas mugavustega hotell ja meeldejääv programm teiste riikide finalistidega. Samuti sai Kopenhaagenis Eesti finalist osa professionaalsest fotosessioonist, kus abiks olid oma ala parimad tegijad meigikunstnikest fotograafideni. Lisaks premeeriti enesekindlat finalisti terve aasta jagu Change Lingerie pesuga kogusummas 500 eurot.

Pesumodellikonkursi võitjast saab Change Lingerie reklaamnägu tuleval sügishooajal ning juuni lõpus Kopenhaagenis tehtud fotod jõuavad kõikidesse Eesti kauplustesse septembri alguses.

Tutvusta natuke ennast – kes sa oled, kust tuled, kui vana oled, millega tegeled?

Olen Miina, septembri lõpuni veel 24 aastat vana. Pärit olen tegelikult Paide lähedalt Koigi külast. Hetkel olen peatuma jäänud Tallinnasse nii ülikooli kui töö tõttu. Olen lõpetanud magistrantuuri eripedagoog-nõustaja erialal TLÜ-s. Olen juba kolm aastat töötanud klassiõpetajana erivajadustega lastele, töö on põnev ning igapäevaselt peab valmis olema erinevate probleemide lahendamisega (hügieenitoiminud, pisimured). Selle töö juures on oluline olla hästi rahulik, kannatlik, kindlameelne jne. Muidugi on oluline õpilastega leida ühine keel, olla neile toetaja kui ka autoriteet. Erivajadusega lapsed on väga siirad ja alati on südames soe, kui õpilane tuleb ja kallistab, paneb pisiasju tähele jne. 

Vabal ajal meeldib käia jalutamas, avastada uusi põnevaid söögikohti, sportida ja kindlasti ka niisama lihtsalt olla, võtta aega endale ja oma lähedastele. Meeldib ka ise asju meisterdada, nt sünnipäevadeks kaarte, kingitusi. Isetehtud asjad on kohe teismoodi ja endal on jube hea tunne. 

Change Lingerie pesumodellikonkursi Eesti võitja Miina. Foto:
Change Lingerie pesumodellikonkursi Eesti võitja Miina. Foto: Foto: Annika Pihlak

Kust tuli sul mõte osaleda pesumodelli konkursil? 

Tegelikult sain telefoni SMSi konkursi kohta, üsna kohe lõi pähe mõte, et mis oleks, kui osaleks. Mõned päevad mõtlemisaega ja otsustasin, et osalen. Tundus nii teistmoodi ja suurepärane võimalus endale uus väljakutse esitada. Ühesõnaga väga pikalt ei mõelnud selle üle. 

Oli sul ka mingi konkreetne sõnum, mida sa oma osalemisega maailmale öelda tahtsid? 

Ei, konkreetset sõnumit ei olnud, pigem oli endale suur väljakutse osaleda taolisel suurel konkursil. Kolm aastat tagasi ei oleks ilmselt seda teinud, kuna siis oli suurem ja ei olnud oma keha suhtes nii heal arvamusel. Eelmisel aastal leidsin motivatsiooni ja jõudu oma kehaga ette võtta muutused, hakkasin jälgima rohkem toitumist, tegin kõvasti trenni ning tulemus, mida mõne kuupärast hakkasid märkama nii töökaaslased, kui sõbrad, oli lihtsalt super. Nüüd olen enda kehaga rahul ja loomulikult treenin ka edasi, toitun teadlikumalt. 

Mis tunded sind valdasid, kui said teada oma edasipääsust finaali?

Ma oli ülimalt õnnelik, nägu muigas peas kui bussipeatuses lugesin kirja, et olen üks kolmest finalistist. Sinna jõudmine oli juba suur võit. 12. juunil oli võitja teatamise tähtaeg, vaatasin küll päeval mitu korda kirjakasti, aga kirja ei olnud. Mõtlesin, et ju siis ei saanud, aga olin rahul, et ikkagi nii kaugele jõudsin. Siis päev hiljem, 13. juunil oli postkastis kiri, et olen välja valitud. Ma ei suutnud seda uskuda, emotsioonid olid kirjeldamatud. Super hea tunne oli!

Oled sa varem ka modellindusega tegelenud?

Varasemalt ei ole küll kokkupuuteid olnud. Pildid, mis võistlusele saatsin, olid mul tehtud sünnipäevaks oma elukaaslasele. 

Change Lingerie pesumodellikonkursi Eesti võitja Miina. Foto:
Change Lingerie pesumodellikonkursi Eesti võitja Miina. Foto: Foto: Annika Pihlak

Kuidas möödus Taani reis – kuidas sind vastu võeti?

Taani reis möödus kenasti. Väike hirm oli ikka lennukiga lendamise ees, kuigi olen ka varem lennanud. Kohale jõudes oli Change Lingerie esindaja mul lennujaamas vastas ning mind juhatati sõiduki juurde, milleks oli limusiin. See oli mul esimene kord elus sellega sõita, nii et oli ikka uhke tunne, et selline vastuvõtt oli. 

Mis avaldas Kopenhaageni juures kõige rohkem muljet? Olid sa varem Kopenhaagenis käinud?

Kopenhaagenis olen käinud küll, aga siis olin ikka üsna noor, umbes 10-aastane. Juba sellest ajast jäi silma, et seal on palju jalgrattaid. Kopenhaageni juures meeldis vanalinn ja need sillad. Samuti oli väga huvitav sõita rikšaga keset Kopenhaagenit. Kopenhaageni juures oli kõik super, ilus linn. 

Change Lingerie pesumodellikonkursi Eesti võitja Miina. Foto:
Change Lingerie pesumodellikonkursi Eesti võitja Miina. Foto: Foto: Annika Pihlak

Räägi fotosessioonist – see kestis terve päeva, kuidas oli koostöö proffidega, kuidas sa ise ennast sellel sessioonil tundsid?

Sessioon kestis umbes pool päeva, planeeritud oli pea terve päev, kuna nad ise ka ei osanud arvata, kui kaua võib minna selle suure seltskonnaga. Saime mõned tunnid varem valmis ja väga kiideti, et olime kõik tublid. Üks korraldajatest ütles meile, et huvitav oli jälgida, et alguses ei julgenud keegi eriti üksteiste ees pesuväel olla, aga hiljem jooksid kõik pesuväel ringi ja ei olnud probleemi. 

Fotosessioonile jõudes kostitati meid söökide ja jookidega. Tutvusime inimestega, kes meiega sel päeval tegelesid. Üsna pea hakati meile tegema meiki ja soenguid. Kui meik ja soeng valmis, siis võis fotosessioon alata. Alguses oli individuaalne pildistamisvoor. Kõigile oli välja valitud kindel pesu, mida siis aidati selga panna. Pildistamisel taheti eelkõige, et jääksime loomulikud, seetõttu väga palju juhendamist fotograafi poolt ei olnud. Individuaalpildistamiste vahel tehti meiega ka intervjuusid. 

Individuaalsed pildistamised kestsid lõunani ning siis toodi meile lõunasöök. Peale seda pidime vahetama pesu grupipildi jaoks. Grupipildi tegemine oli üsna lõbus ja tükk tegemist, et kõik vaataksid ühel ajal ilusti kaamerasse, et silmad lahti jääks jne. 

Grupipildi tegemine. Foto:
Grupipildi tegemine. Foto: Foto: Change Lingerie

Kuidas teised modellid olid – tekkis sul mõnega neist ka lähedasem side? 

Teised modellid olid väga toredad. Kõik olid hästi sõbralikud, soojad ja avatud. Võttepaigal selgus, et kaks finalisti olid ka päriselt modellid. See esialgu natuke hirmutas, kuna neil oli poseerimises eelis, mida meil teistel ju ei olnud. Aga see hirm läks mööda kiiresti. Konkurssi eesmärgiks oligi ju näidata erinevust naiste kehade vahel. 

Lähedasem side tekkis Soome osalejaga. Tuli välja, et ta on õpib Eestis ning seetõttu oli hea võimalus oma emakeeles rääkida. 

Mida väärtustad kogu selle kogemuse juures kõige enam? 

Kogu selle konkurssi juures väärtustangi kõige enam seda kogemust, suhtlemist, kohtumist uute erinevate inimestega, julgust võtta vastu uusi väljakutseid, eneseväljendust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles