Gerli Padar: aitame koos koolilapsi!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Padar kutsub kõiki üles annetama koolitarbeid
Gerli Padar kutsub kõiki üles annetama koolitarbeid Foto: Aivo Kallas

Tänasest 24. augustini kestva heategevuskampaania «Uuele ringile!» käigus aitavad Itella SmartPOST, Heategevuslik MTÜ Saagu Valgus ja MTÜ Aarete Laegas koguda Rapla, Pärnu, Võru ja Järva-Jaani toimetulekuraskustes perede lastele koolialguseks vajaminevaid koolitarbeid ja -riideid.

«Eestis on liiga palju peresid, kelle sissetulek ühe pereliikme kohta jääb alla kehtiva toimetulekupiiri,» avaldas muret kampaania patroon Gerli Padar. «Paljudele neist on sügis eriti keeruline aeg, kuna laste kooliminekuga kaasnevad möödapääsmatud kulutused. Et nende laste koolitee ja õppimine rõõmsaks muuta, kutsun kõiki üles kodus seisma jäänud korralikke või täiesti uusi koolitarbeid ja –riideid abivajavatele lastele saatma.»

Foto: Aivo Kallas

Toimetulekuraskustes peresid aitava heategevusliku MTÜ Saagu Valgus eestvedaja Siiri Sisaski sõnul on lapsed rõõmsad igasuguse abi eest, mis aitab neil koolitunnis kaasa töötada. «Eriti suur puudus on sportimiseks vajaminevatest korralikest jalanõudest ja dressidest, aga kindlasti ka koolikottidest, pinalitest, vihikutest, värvipliiatsitest, vesivärvidest ja kõigest, mida koolitunnis õppimiseks vaja võib minna,» loetles Sisask.

Kampaanias saab osaleda, kogudes lastele mõeldud koolitarbed kokku ja läkitades need sinise SmartPOSTi automaadiga Aarete Laekale, kes saadetised sorteerib ja MTÜ-le Saagu Valgus üle annab. Selleks tuleb kõik saadetavad esemed panna ühte pakki, näiteks kilekotti, märkida pakile märksõna «Uuele ringile» ja toimetada pakk SmartPOSTi pakiautomaati, mis asuvad kaubanduskeskustes üle Eesti. Automaadi puutetundlikult ekraanilt tuleb valida «Heategevus» ning järgida automaadi edasisi juhtnööre.

Kõik esemed peavad olema pakitud üheks saadetiseks ning paki maksimaalsed mõõtmed ei tohi ületada suurima kapi mõõtmeid (60x36x60cm). Kui pakk on pakiautomaadi lubatud mõõtmetest suurem, võib selle toimetada otse MTÜ Aarete Laegas sorteerimiskeskusesse või Saagu Valgus heategevuslikesse keskustesse Raplas, Pärnus, Võrus või Järva-Jaanis.

Paki saatmine SmartPOSTi kaudu maksab kampaania raames 1€, sõltumata kapi suurusest. Itella SmartPOSTi tegevjuhi Risto Eelmaa sõnul on saatekulu sümboolne ja aitab vältida olukorda, kus automaati mõtlematult või pahatahtlikult kasutataks. Kogunenud tulu antakse üle MTÜ-le Saagu Valgus, et aidata veelgi kaasa laste muretumale kooliteele.

Kampaanias osalemise detailse juhendi ja pakiautomaatide asukohad leiab kampaanialehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles