Kriitilised vead, millega naised rikuvad oma juukseid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Trihholoog Philip Kingsley, kes päästis kunagi Audrey Hepburni soengu, annab head nõu, kuidas oma juuste eest paremini hoolitseda.

Kingsley sõnul on harjumusi, mis võivad mõjuda juustele väga kahjulikult. Seepärast õpetab ta Daily Mailis, kuidas neid juuksehooldusvigu vältida, et juuksed oleks siidiselt pehmed ja läikivad.

Ära kasuta tugevate harjastega juukseharja. 

Kui sellised tihedad harjad nagu Tangle Teezer on praegu väga moes, ei soovita eksperdid kasutada väga tihedate harjastega harja. Kui sul on probleeme pusadega, kammi juukseid duši all laiapiilise kammiga, kui oled palsami pähe kandnud. Ekspertide sõnul teeb see juuksed siledaks ja aitab ennetada juuksekarva lõhenemist.

Ära loputa palsamit täielikult välja. 

Paljud inimesed pesevad oma pead valesti. Kui tahad enda eest paremini hoolt kanda, tee esiteks pea väga põhjalikult märjaks. Nii kasutad vähem toodet ja peapesu on tõhusam. Kui juuksed on üleni märjad, vala pihule šampooni, hõõru see pihkude vahel laiali ning silu juustele. Seejärel masseeri šampoon peanahale ja lase ülejäägil mööda juukseid alla voolata. Ära kuhja juuksed pea peale, sest see tekitab pusasid ja võtab juustelt läike. Loputa šampoon välja väga põhjalikult. Šampoonijäägid juustes on üks peamisi põhjuseid, miks juuksed näivad luitunud välja.

Seevastu palsamit ei tohiks täielikult välja loputada, sest nii mõjub see juustele paremini.

Ära kanna puhast õli otse kuivadele juustele.

Puhas õli teeb juuksed rasvaseks ja võib ärritada peanahka. Puhtal kujul ei tungi õli juuksekarva, vaid on lihtsalt selle küljes. Õliemulsioonid, kus on palju silikooni, teevad esialgu küll juuksed ilusaks, kuid lõppkokkuvõttes mõjuvad juustele halvasti, sest teevad need kuivaks. Vali kindlasti väga kvaliteetne õli sisaldav juuksehooldustoode, mis on veepõhine (näiteks juuksekreem). See on kasulik igasuguse juuksetekstuuri korral ning teeb juuksed tugevaks ja läikivaks.

Paksude juuste puhul kasuta raskemaid tooteid. 

Paksud juuksed on karedamad ning enamasti ka lokkis ja hoiavad omatahtsi. Karedad juuksed nõuavad suuremat niisutust, et neid oleks lihtsam hooldada ja need näeks ka head välja. Paraku võib ühest tootest sel puhul väheks jääda, mistõttu tasub otsida erinevate toodete kooslust, mis sulle sobiks. Vali spetsiaalselt karedatele juustele mõeldud šampoon ja palsam, mis sisaldaks Babassu palmiõli, glütseriini ja B5-vitamiini. Stiliseerimisel kasuta keskmisest raskema konsistentsiga tooteid, mis sisaldavad õlisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles