Kas spiraaliga võib rasedaks jääda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Spiraaliga rasedaks jäämise tõenäosus sõltub lisaks teistele tingimustele ka spiraali tüübist. Emakasiseseid rasestumisvastaseid vahendeid on olemas erinevaid, kirjutab Emmede Klubi.

1. Hormoonspiraal. Toimib viis aastat. Tõenäosus rasestuda on 0,5 protsenti.

2. Vaskspiraal. Paigaldatakse samuti viieks aastaks. Tõenäosus rasedaks jääda on umbes 2 protsenti.

Kas on võimalus spiraaliga rasedaks jääda?

Tänu faktile, et emakasisene rasestumisvastane vahend ei mõjuta üldist tervist ja emaka kattekude, ei mõjuta see võimalust tulevikus lapsi saada. Sellegipoolest ei soovitata spiraali naistele, kes pole varem sünnitanud. Peale spiraali eemaldamist on 80–90 protsendil naistest võimalik rasestuda. Spiraali kasutatakse rasestumisvastase meetodina. Kui spiraal paigaldatakse mitte hiljem kui 7 päeva peale vahekorda, on võimalus rasestuda peaaegu nullilähedane.

Kui naine ka spiraaliga rasedaks jääb, katkeb see tõenäoliselt spontaanse abordi käigus. 20 protsenti rasedustest jäävad kestma. Spiraal ei sega raseduse ajal loote arengut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles