Levinud vead, kuidas rikutakse voodipesu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimene veedab suure osa oma elust linade vahel. Selle pärast on tähtis oma voodipesu õigesti hooldada, et see säiliks võimalikult kaua ilusana.

Selleks, et sinu voodilinad oleksid pehmed, tugevad ja puhtad, tuleb vältida järgnevaid vigu, kirjutab Good Housekeeping.

1) Sa paned pesumasina ja kuivati liiga täis

Suuri esemeid, nagu voodilinu, tuleb panna pesumasinasse ja kuivatisse väga õrnalt ning neid ei tohi väga kokku suruda. Sel juhul saavad need masinas vabamalt pöörelda ja lähevad paremini puhtaks. Voodipesu tasub pesta eraldi, et need ei takerduks teiste riiete külge.

2) Sa pesed neid tugeva pesutsükliga

Mõnedel uutel pesumasinatel on olemas eraldi tsükkel voodilinade pesemiseks. Kui sinul seda ei ole, siis vali kõige tugevama tsükli asemel lihtsalt mingi õrnem tsükkel. Voodilinad ei vaja väga tugevat pesemist, et puhtaks saada.

3) Sa kuivatad neid liiga kaua ja liiga kuumal temperatuuril

Kui kasutad voodilinade kuivatamiseks kuivatit, siis pane see kõige väiksema kuumuse peale. Liiga suur kuumus võib riiet kahjustada ja võib selle pärast kiiremini katki minna.

4) Sa ei vaheta neid piisavalt tihti

Voodipesu soovitatakse vahetada kord nädalas või vähemalt kord kahe nädala jooksul. Kui oled liiga kaua ühe ja sama linaga, siis riie kulub ja võib kiiremini katki minna. Lisaks on see ebahügieeniline.

5) Sa oled voodis meigiga

Meigiga magamine mõjub halvasti nii sinu nahale kui ka voodipesule. Jumestuskreem jätab padjapüürile plekke ja muudab selle rasuseks. Enne magama minemist mõtle, kas sul on nägu ikka puhas, ning vaheta voodipesu piisavalt tihti.

6) Sa ei oska voodipesu ilusti voltida

Pärast pesemist ja kuivatamist on oluline voodipesu ilusti kokku voltida ja kappi panna. Kui viskad need kägaras kappi, siis riie kortsub ja võib kahjustuda. Selle pärast tasub ära õppida, kuidas linu õigesti voltida.

7) Sa ei kasuta madratsikatteid

Madratsikatted hoiavad lina puhtamana ning vähendavad hõõrdumist. Paljud inimesed neid ei kasuta, aga need võivad pikendada linade eluiga märkimisväärselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles