Tänapäeva kõige ohtlikumad moetrendid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Moekad riided ja aksessuaarid näevad küll head välja, aga võivad mõjuda halvasti naiste tervisele. Suurbritannia ekspert Naomi Braithwaite Nottingham Trenti ülikoolist toob välja neli moetrendi, mille pärast võib sattuda arsti juurde.

Teksaretuusid

2010. aastat alates on teksaretuusid kogunud maailmas populaarsust, kirjutab Geniusbeauty. Need on retuusid, mis näevad välja nagu teksased. Mõnikord kutsutakse seda «põrgutrendiks», sest nad ei ole jalas väga mugavad ja võivad näha tüsedamate inimeste jalas halvad välja. Teksaretuusid on nüüdseks keelatud paljudes koolides, sest need on põhjustanud mitmeid terviseprobleeme. Need on nii kitsad, et ei lase õhku läbi ja põhjustavad seennakkuste levikut.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Korsetid

Korsetid on taas moes. Need tekitavad tunde, et talje on palju peenem ja naised armastavad neid kanda. See trend pärineb vanadest aegadest, kuid on tervisele väga ohtlik. Korsettide kandmine surub siseorganeid kokku ja võib põhjustada hingamisraskuseid.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Suured käekotid

2012. aastal demonstreeris Karl Lagerfield oma moeshowl hularõnga suuruseid Chaneli käekotte ja pärast seda läksid suured käekotid moodi. Kui kotti palju asju panna, siis kaalub see väga palju ning võib mõjuda õlgadele ja liigestele halvasti.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Stiletto'd

Stiletto'd on peenikese kontsaga kõrged kingad. Kui neid pikka aega kanda, siis võivad need mõjuda jalgade tervisele väga halvasti. Stiletto'd võivad põhjustada erinevaid lihaste ja kõõluste kahjustusi.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles