Laused, mis aitavad vältida suuremat tüli

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sinul ja sinu kaaslasel tekib arusaamatus või väike konflikt, siis on oluline seda rahulikult lahendada. 

Geniusbeauty toob välja seitse lauset, mis aitavad ära hoida suuremat tüli:

1) «Mida ma saan teha, et olukorda parandada?»

Sellega näitad oma partnerile, et oled valmis probleemi lahendama ja endapoolset panust andma.

2) «Rahuneme nüüd maha ja teeme tülitsemises pausi.»

Sellega näitad, et oled valmis teda rahulikult kuulama, kuid enne peaksite veidi närve puhkama ja vahelduseks midagi lõbusat koos tegema. See leevendab pingeid ja toob teile mõlemale parema tuju.

3) «Aita mul mõista, miks sa nii mõtled ja kuidas sa olukorrast aru saad.»

See lihtne lause näitab austust partneri vastu ja armastust. Isegi tüli käigus on vajalik jääda rahulikuks ja üritada oma partnerit mõista.

4) «Sa oled armas, isegi siis kui sa vihane oled.»

See võib tunduda küll probleemi ignoreerimisena, aga paneb su partneri kindlasti naeratama. Ärge unustage, et üritate tüli lahendada, mitte suhet lõhkuda.

5) «Kas sa arvad, et olukord on parem või hullem kui meie eelmise aasta suur katsumus?»

Kui tuletad meelde mingit rasket olukorda minevikust, millega ühiselt toime tulite, siis aitab see näha asju uuest vaatenurgast. Probleem ei pruugigi olla niivõrd tõsine, kui praegu tundub.

6) «Lõpetame nüüd selle tüli.»

See lause näitab, et sa oled väsinud tülitsemast ja tahad juba eluga edasi liikuda. Alati ei pea välja selgitama, kellel oli õigus ja kellel mitte. Oluline on lihtsalt probleem lahendada.

7) «Ma arvan, et peaksime jooma tassi kohvi või teed.»

Võib-olla on tüli põhjuseks lihtsalt see, et olete mõlemad kas väsinud või näljased. Tehke paus ja jooge koos head kuuma jooki, mis kindlasti leevendab stressi ja võimaldab rahulikumalt probleemi arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles