Kuidas kanda kõrgeid kingi ilma jalgade tervist kahjustamata?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõrge kontsaga kingad on küll ilusad, aga nende kandmine võib olla väga ebamugav. Kuid kui teed seda õigesti, siis on võimalik ka ilma valuta ja jalgade tervist kahjustamata kõrgeid kontsi kanda.

Oluline on valida omale sobivad kõrge kontsaga kingad ja valmistuda nende kandmiseks ette. Allwomenstalk annab nõu, kuidas seda teha:

1) Hoia madala tallaga kingad käepärast

Jalgadele ei ole kasulik, kui kannad kogu aeg kõrgeid kontsi. Selle pärast hoia alati madala tallaga jalanõud läheduses, et saad vajadusel vahetada. Näiteks tööle võid minna küll kontsakingadega, aga seal kohapeal võivad sul olla vahetusjalanõud, mida saad tööpäeval kanda.

2) Investeeri korralikesse kontsakingadesse

Kingade pealt ei tasu kokku hoida, kui kannad neid iga päev ja hoolid oma jalgade tervisest. Paljud odavad kingad võivad näha küll head välja, aga need ei ole tõenäoliselt väga  kvaliteetsed. Selle pärast on parem osta pigem üks paar kallimaid ja kvaliteetsemaid kingi kui mitu paari odavaid ja ebakvaliteetseid.

3) Kasuta abivahendeid

Tänapäeval on saadaval mitmeid erinevaid abivahendeid, mis muudavad kõrgete kingade kandmise mugavamaks. Näiteks on head kingade sisse pandavad geelpadjad, mis aitavad vältida hõõrumist ja ebamugavustunnet. See on väärt investeering, kui kannad palju kõrge kontsaga kingi.

4) Vali paksema kontsaga kingad

Peenikese kontsaga kingad võivad olla küll seksikad, aga samas muudavad kõndimise väga ebastabiilseks. Oma mugavuse nimel tasub valida paksema kontsaga kingad. Nii püsid kindlalt jalgadel ja säästad oma tervist.

5) Osta õiges suuruses kingad

Kui leiad poest ilusad kingad, siis tahad neid osta isegi siis, kui need on sulle veidi suured või väikesed. Ära tee seda! Kui ostad omale vales suuruses kingad, siis on ebamugavustunne garanteeritud.

6) Osta kingad poest, mitte internetist

Internetist kingade ostmine võib tunduda küll mugav, aga seda ei tohiks siiski teha. Suurused ei ole alati vastavuses ning alati on oluline kingi enne jalga proovida. Selle pärast osta kingi päris poest, mitte internetist.

7) Harjuta kontsadega käimist

Kui ostad eriliseks sündmuseks uued kingad, siis alati tasub neid veidi aega enne üritust sisse kanda. Muidu võib tekkida olukord, et uued kingad hakkavad hõõruma ja siis on terve üritus sinu jaoks rikutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles