Naine käis üheksa kuu jooksul kohtingul 54 abielumehega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Fotokunstnik Natasha Caruana võttis ette muljet avaldava projekti, et jäädvustada, kuidas on tänapäeva tehnoloogia suhteid muutnud.

Erinevate tutvumisportaalide abiga sai Caruana Londonis abielumeestega kokku üle 80 korral. Ükski mees ei teadnud, et naine neid salaja filmib või pildistab, kirjutab Dazed.

«Iga mehega tuli enne interneti teel lobiseda, siis rääkisime telefoni teel ja lõpuks kohtusime näost-näkku,» selgitas ta ja märkis, et meeste nimede, varjunimede ja kasutajakontode nimede meeldejätmine oli tõsine peavalu. «See kõik oli väga segadusttekitav, eriti lõpus, kui kohtusin päevas kuni nelja mehega!»

Kuna tegu oli niivõrd tundliku projektiga, pani kunstnik kohe alguses enda jaoks piirid paika. «Aeg-ajalt sattusin kohtingule, kus mees tundis end ilmselgelt ebamugavalt. Sel juhul tundsin, et ma ei saa ühtegi pilti teha.»

Kord tundis aga naine end abielumehe seltsis nii hästi, et unustas oma projekti eesmärgi. «Üks kohting oli Londoni loomaaias ja mul oli nii tore olla, et kui me hüvasti jätsime, sain aru, et olin unustanud diktofoni sisse lülitada!» viitas ta seadmele, mille oli peitnud oma käekoti salataskusse. 

Natasha Caruana oli endaga rangelt kokku leppinud, et ei sekku meeste ellu ja ei saa nendega liiga lähedaseks. Kogu projekti kestel oli ta ise püsisuhtes, mis aitas neist reeglitest kinni pidada. 

Kunstiprojekti kogemus õpetas naisele, et enamik abielumehi ei otsi salasuhteid mitte seksi, vaid  rõhuva üksindustunde pärast. «Esimese viie kohtinguga sain aru, et olen meestele osaliselt nagu abielunõustaja – kontrastselt särale ja glamuurile, millisena me tavaliselt salasuhteid ette kujutame. Muidu ei kujutaks ettegi, et mees kutsub sind kohtingule ja räägib terve aeg oma naisest!»

Kunstnik näeb, et tema töö tõstatab eetika ja võimurollide küsimuse. «Kõigele vaatamata petavad need mehed siiski oma naist ja peret, aga mina petan neid. See ei olnud isiklik rünnak nende meeste vastu, ma tahtsin lähemalt uurida, milline on truudusetus tänapäeval,» selgitas ta.

Projektist on avatud näitus ja avaldatud fotoraamat. Huvi korral vaata projekti «Married Man» pilte ja jälgi kunstnikku Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles